Fredek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Jak za duże V na codzień to klasyczna degradacja możliwości OC procka po pewnym okresie czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Przy jakim vCore chodził na 3.5 stabilnie, stawiam na wzrost temperatur, albo procek (zalezy jakim vcore go karmiłeś 24/7) No nie dostawał zbyt dużo 1,4 V aktualnie potrzebuje tyle samo by polecieć 3.15 Ghz Zastanawiam się na kupnem albo: Intel Xeon E3110 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ około 650 zł lub Intel Core 2 Duo E8500 /3.16GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ około 700 zł lub Intel Core 2 Duo E8400 3,00 GHz 6MB cache s. 775 Box mam pod nosem w proline dostępny od ręki za 605 zł tylko się zastanawiam czy bios płyty wykryje pierwszy z procesorów ? mam zaktualizowany do najnowszej wersji ! Edytowane 18 Grudnia 2008 przez cih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damianim2 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Witam ;) W jaki sposób wiem jakie jest napięcie na procku ? Jak to się liczy ? CPU Vid Special ADD - "Auto" do wyboru : +12,5mV ,+25,0mV ,37,5mV itd. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez damianim2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Panowie pomocy! winflash zawiesil sie w czasie programowania:( bios uwalony da sie cos jeszcze zrobic czy kosz? Edytowane 6 Lutego 2009 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Niestety serwis, bo kostka BIOS-u jest wlutowana na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Hmm bo obilo mi sie ze jakos da sie przez dyskietke jakis klawiosz sie wcika i niby sam wgrywa nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Nic innego jak serwis ci pozostał też tak miałem wgrywałem bios z windy i nagle zwieszka systemu i klops i mobo dead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzieki, troche szkoda plyty :( mam nadziej ze wgraj nowy bios, podobno dfi uznaje takie plyty, ale pewnie sie doczepia o brak plomby na nb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vmod Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Jak tam z twoją płytą Miczq ? Wogóle jak poprawnie wgrac biosa do tej plytki bo kiedyś prubowalem i mialem ladny zonk bo nie chciala wstac. Kombinacja zworka i bateria jakoś pomogla ale sam w zasadzie nie wiem jak to sie stalo :blink: Poźniej byly problemy ze stabilnością ale jakoś udalo mi sie wgrać stary i dziala. Potrzebowal bym zaktualizowac go po takim czasie. Wieci ktora wersja jest sprawdzona i jak dokladnie to wgrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golojg Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) witam Mam już tą płytkę, proc będzie E5200, teraz szukam ramu, całość będzie oczywiście kręcona. Chyba najlepszym rozwiązaniem będą OCZ Reaper 2x1GB ale słyszałem że ta DFI nie lubi się z OCZ :( Przeczytałem ten wątek i jednak widzę że kilka osób ma OCZ Platinum, czyli jak to jest z tymi OCZ na DFI?? Działają normalnie i dają się podkręcać?? aha, bios wgrany najnowszy jeśli to w czymś pomoże;) Edytowane 21 Marca 2009 przez golojg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golojg Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 widzę że pełno ludzi mi odp, dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Czy orientuje sie ktos, gdzie znajde oficialna strone plyty (bios, sterowniki, manual) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Czy orientuje sie ktos, gdzie znajde oficialna strone plyty (bios, sterowniki, manual) ? Napewno na stronie producenta -> google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Dostepna jest tylko strona o lanparty. Innych nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/...&itemId=516 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Dzieki, za cholere nie moglem sie tego doszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golojg Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Mam pytanie. Czy Pentagram Karakorum wejdzie na tą płytę?? Na razie mam sprzeczne informacje :] Swoją drogą do BI P45 zrobili nowy bios a do BI P35 już nie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 posiadam płytę on 2 dni i OC ma dobre ,ale nie wiem czemu botuje 400fsb dopiero jak podniosę napięcie cpu pll na 1.75v lub 1.95v na standardowym 1.55v nie chce podkręcać procka ,co jest tego przyczyną ,aha i jak wkładam GTX 260 216SP ,to płyta nie botuje do windowsa jest jakiś error ,przy wchodzeniu ,na innej karcie 8500gt już smiga normalnie.I nie wiem czy jest potrzebna zmiana GTL0/1 i GTL2/3 ,w ogóle po co są te ustawienia ,płyta nie chce robić więcej niż 400fsb. e2160 g0 i ramy samsung 667mhz 512 cl5 ,śmigają na ponad 850mhz ,także nie wiem co jest przyczyną słabego overclockingu ,proszę o jakieś pomocne odpowiedzi ,dotyczące GTL i SB/CPU PLL ,bo tylko na zmianie tych napięć płyta botuje stabilnie 400FSB czyli 3.6ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Orientuje się ktoś jaki najnowszy bios jest do tej płyty ? Posiadam 6.00 z 2008 roku, ale mimo to quady na 45nm nie są rozpoznawane. Można jakiś link bo na stronie dfi nic nie potrafię znalesć, swoją drogą zeby taki producent miał tak żałosną stronę :blink: Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Down: Dzięki, nie wiem czemu tego wcześniej nie widziałem. Bios wgrany wszytko ok. Edytowane 24 Września 2011 przez _Frost_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 DFI Lanparty - Support Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhtus Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Witam wszystkich Jestem nowy na tym forum. Wiem że mój problem był już poruszany, ale dla mnie jest jeszcze do końca nie jasny. Posiadam BloodIrona już od 3 latek, z kręconym E2160 działa super. Ostatnio postanowiłem nieco odmłodzić blaszaka. W tym celu planuje kupić jakiegoś Quada, coś ala Q9400 może tylko Q8400. Teraz zasadnicze pytanie. Moja płyta ma wersję biosu v6.00PG z 03/11/08 czy z tą wersją biosu będą problemy z quadami? Jeśli tak to jaki jest najnowszy bios do tej płyty? Widzę że jeden Kolega poruszył ten problem powyżej, jest link do strony DFI, ale.... nie mogę znaleźć konkretnie mojej płyty czyli w kroku pierwszym wybieram serię Lanparty BI, ale w tej serii nie ma płyty na P35 konkretnie P35-T2RL ? Gdy wybieram inną serię np Lanparty LT owszem jest dostępna płyta LT P35-T2R (bez L), ale data dostępnego biosu to 19/09/2008 czyli starszy niż mój. Proszę o rozwianie moich wątpliwości Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhtus Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) WITAM PONOWNIE Widzę że moje pytanie wzbudziło spore zainteresowanie.... :rolleyes: Ostatecznie sobie poradziłem - zmieniłem bios i kupiłem nowy procesor - Q9450 i znowu problem. Jaki program może być najbliższy prawdzie odnośnie temp procesora. Mój niepokój spowodowany jest wskazaniami z aidy64 Temp procesora jako całości to ok 25 (idle) ale już poszczególne rdzenie maja od 37-43 Smartguardian podaje też 25, bios podobnie. Do tego zaglądałem też do speed fana i core temp. Wskazania się pokrywają, aczkolwiek występuje straszna rozbieżność między temp jako całości a rdzeniami. Czym się sugerować? Procesor pracuje z delikatnie podbitym taktowaniem do 3040Mhz, chłodzenie to stara Ninja, pasta MX4 Temperatura sprawdzana na czuja u nasady radiatora, tj za pomocą termometru palczanego :lol: praktycznie nie wyczuwa ciepła w stosunku do otoczenia (praca w idle), więc to chyba będzie te 25 stopni, okolice 40 stopni można już spokojnie odczuć paluchem - MZ Podczas 30min testu OCCT (test linpack) temp jako całości podskakuje w okolice 50 stopni rdzenie mają około 60 Czy to normalne dla tego procka czy jest z nim coś nie tak? Bardzo proszę o jakiś odzew. Edytowane 11 Listopada 2011 przez arhtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 25 stopni jest nierealne. Chyba, że masz w pokoju np. 10 ;) Raczej to co Ci pokazuje na poszczególnych rdzeniach jest bliżej prawdy. I tempy w normie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...