jorda88 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Witam chciałbym zrobic lekki upgrade kompa na którego chce wydac około 1500zł (w tym drukarka do domowego uzytku).... Mój stary kompa tak jak w sygnaturce: - ASROCK 775DUAL-VISTA - Pentium dual core 2,8ghz - 756 ddr ( :U ) - ATI 9500 - caviar 80gb chce natomiast kupić : MOBO MSI P6N SLI-F v2 ____________________ 365zł RAM OCZ Platinum rev.2 2X1GB 800MHz CL4 ____________________ 350zł GRAFIKA Palit 8600GT ______________________ 365zł HDD Western Digital WD2500AAJS 250GB ______________ 220zł ~` ______________________________________1300zł 150 dostane za stara płyte czyli zostaje 300zł na drukarke + 50 na koszty transportu.. Mam kilka pytań : 1. Czy mój procek bedzie działał bez problemu z tą płytą i nie bedzie az tak strzasnie zwalniał, zastanowic sie nad zmianą ? 2. warto kuowac ram 800Mhz czy goodram 667 wystarczy - nie ma takiej dużej róznicy w wydajności ? 3. z drukarkami nie mam zielonego pojecia ale za 300zł to chyba wystarczająca kwota na zakup w miare rozsądny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 kup sobie lepiej ram 667mhz i tak z niego spokojnie wyciśniesz 800mhz, dla przykładu mam kingstona 667mhz i max jaki z niego uzyskałem tak na szybko to coś kolo 950mhz przy cl5 więc nie widzę w tym uzasadnienia żeby rzucać się na 800mhz, chyba że ważne dla Ciebie są jakieś testy wydajności ramu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 kup sobie lepiej ram 667mhz i tak z niego spokojnie wyciśniesz 800mhz, dla przykładu mam kingstona 667mhz i max jaki z niego uzyskałem tak na szybko to coś kolo 950mhz przy cl5 więc nie widzę w tym uzasadnienia żeby rzucać się na 800mhz, chyba że ważne dla Ciebie są jakieś testy wydajności ramu :D Nie no co ty tylko nie mam jakos doswiadczenie w O/C ramu .... czas nadrobic zaległosci :) tylko martwi mnie ten procesor rok temu to byłdobry budzetowy 2-rdzeniowiec teraz sie obawiam że bedzie strsznie zwalniał prace.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 To go wymień na C2D, a co to w ogóle za shit Pentium Dual Core? To ta pomyłka Intela przed erą C2D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) o/c ramu polega tylko na zmianie dzielnika przy tej samej szynie i po sprawie :) jedyne co musiałem ja w swoim przypadku zrobić to napięcie ramu z 1,8v podnieść na 2v i działa ładnie. moradin - tak chyba o ten procesor chodzi :lol2: Edytowane 2 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 o/c ramu polega tylko na zmianie dzielnika przy tej samej szynie i po sprawie :) jedyne co musiałem ja w swoim przypadku zrobić to napięcie ramu z 1,8v podnieść na 2v i działa ładnie. moradin - tak chyba o ten procesor chodzi :lol2: O ten o ten........ Wystawie na allegro płyte ram procesor i grafe moze z 500zł za ten zestawik wpadnie to akuracik by było na C2D ..... mam nadzieje :) Jaką drukarke polecacie ma ktoś drobne doświadczenie jestem zielony w tym .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 wiesz ja na Twym miejscu bym to rozmontował na części bo razem będzie chyba trudno to sprzedać, chociaż możesz spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 drukarka ... mam HP PSC 1510 i nie narzekam :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Ja z drukarek polecę Brother'a DCP-130C, jest to urządzenie wielofunkcyjne, sam taką posiadam i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templik Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 popieram, rowniez jestem za Brother'em DCP-130C :) posiadam dcp-115c jakis czas i jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...