stranded Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Czy może ktoś pomóc? Kolega kupił Bluetooth BlueSoleil ( S-BT-100) (identyczny tutaj: http://allegro.pl/item230829364_bluetooth_...t_100_red.html) i pod Windows Vista na początku nie działał. Po instalacji sterownika dla Visty ze strony BlueSoleil (a nie z CD) owszem Bluetooth ożywa nagle i działa, ale dlaczego TRZEBA używać tej właśnie aplikacji dołączone przez BlueSoleil?? Dlaczego nie można używać wbudowanych sposobów Visty? Ponad to Samsung PC Suite 3 nie działa z tym sterownikiem i aplikacją. Błagam niech ktoś podeśle jakiś sterownik. PS Jak wywalimy aplikację BlueSoleil to...sterownik znika z systemu i nie da się 'ręcznie' zainstalować Bluetooth samemu (Vista pokazuje błąd). Edytowane 2 Września 2007 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Niektore dongle bluetooth sa kaprysne a Vista dopiero potrafi kaprysic, pod taki system wypadaloby poszukac urzadzen ktore sa na Windows Hardware Compatibility List. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Żeby nie zakładać nowego tematu wkomponuję się tu. Pytanie brzmi, czy Ktoś ma wypróbowane sterowniki BlueSolail współpracujące z Windows Vistą Home Premium? U mnie proces instalacji zawiesza się przed samym końcem i nie ma na to rady :( Czy winny może być adapter?? Nadmieniam, że z Windows XP (na blaszaku) działa bez zarzutu. Proszę o konkretne rady i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sprawdzałem BS wersje 5.0... dostępną na stronie, niby wersja free ale ma żałosne ograniczenie 5MB. Pod Vistą działa bez zarzutu, niestety kosztuje 15EU :sad: Ogólnie koszystam z tych sterów które instaluje sama Vista, co prawda któreś z urządzeń pozostaje nierozpoznane, ale transfer plików działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Sprawdzałem BS wersje 5.0... dostępną na stronie, niby wersja free ale ma żałosne ograniczenie 5MB. Pod Vistą działa bez zarzutu, niestety kosztuje 15EU :sad: Ogólnie koszystam z tych sterów które instaluje sama Vista, co prawda któreś z urządzeń pozostaje nierozpoznane, ale transfer plików działa. Włożyłem Adapter w inny port USB i zaskoczyło. Ale rzeczywiście to ograniczenie do 5MB i evaluateuation copy rozczarowuje. Może odinstalować i spróbować oryginalne stery? Tyle, że to dość chyba archiczna wersja 1.6 P.S. U mnie Vista sama nie rozpoznała urządzenia, dopiero zainstalowanie sterów ręcznie zaskoczyło. Ale te 5MB, no żenada :( Edytowane 13 Stycznia 2008 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Próbowałem starszej wersji chyba 1.6, ale nie pamiętam na 100%, mogło to być również 1.4. Wyglądało to tak, że po instalacji softu i wszystkich driverów, zresetowałem kompa i niestety ale system po zalogowaniu użytkownika walił BSODami których podwodem były sterowniki BT właśnie, jedyna rada odinstalowanie w trybie awaryjnym B-), także nie polecam takiego rozwiązania, ale próbować możesz :rolleyes: U mnie Vista zainstalowała swoje stery i jakoś dają radę :), chociaż brakuje dobrego darmowego softu do hurtowego przesyłania plików, albo ja o czymś nie wiem ;) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 wersja 3.2 działa na vista ultimate, więc na home też powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...