Qx's Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Tak sie sklada ze pod we wrzesniu kanczy mi sie umowa na abonament w PlusGSM. Teraz moje pytanie podpisywac z nimi kontynuacje a jezeli tak to jak od nich wyciagac jakies bonusy z tej okazji. jezeli z kolei waszym zdaniem lepiej zmienic siec prosze o porady. Moj obecny abonament to z tego co pamietam to 40zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Mi się kończy we wrześniu umowa z Erą i jako, że mało gadam miałem abonament 20zł. Ostatnio wybrałem się do salonu Ery z chęcią przedłużenia umowy to usłyszałem, że teraz najmniejsze abo wynosi 30zł, pomyślałem sobie ok pewnie za 30zł dostane 60min i to by mi pasowało bo wcześniej 40min mi za bardzo nie starczało ale gdy dowiedziałem się, że za 30zł również dostaje 40min to po powrocie od razu napisałem wymówienie i przenoszę się do Play'a. Za 30zł mam tam 82 min ;] Ale nie wiem jak jest w Plusie może tam są lepsze warunki niż w erze... Edytowane 2 Września 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A nie da sie czegos zrobic w stylu opwiedziec im ze chce dalej miec u nich telefon ale na tych warunka co oni proponuja to ja wole przeniesc sie do konkurencji i tu stanowczo zaznaczyc chec przeniesienia sie do konkurencji. Czy to nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 W Erze daje to czasem całkiem sporo. Mówisz, że odchodzisz i prosisz o udzielenie informacji nt. rezygnacji z usług. Po niedługim czasie kontakuje się z Tobą osoba, która ma większą "moc sprawczą" i może zaoferować lepsze warunki. Jednak tak pieknie jest przy wyższych biznesowych abonamentach. W przypadku całkiem zwyczajnych abonamentów na prywatną osobę na wiele nie ma co liczyć, jak się będzie dobrze gadało to zawsze coś się "wyrwie", ale bez większych rewelacji. Niestety jak sprawa ma się w Plusie, to nie wiem, ale wydaje mi się, że powinni podobnie do tego podchodzi- szczególnie w momencie gdy Play zrobił się dość mocną konkurencją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Qx's jeśli liczysz, że mając taki abonament przez rok, wybębnisz np. jakiś fajny telefon w dobrej cenie to zapomnij. Polityka PLUSA wobec stały klientów zmieniła się diametralnie na minus. Ja powiem tak, jestem ich stałym abonentem od 1997, bez jakielkolwiek przerwy. 2 lata temu wymieniłem telefon na Nokie 6230i w super cenie plus parę ciekawych dodatków minutowych. Że skończyła się już chyba 4 czy 5 umowa z nimi więc poszedłem do salonu i pytam co mogą mi zaoferować za nieprzerwane 10 lat w ich sieci. Powiem krótko, porażka! Aż nie mogłem uwierzyć, więc poszukałem trochę w necie i się okazało, że Plus zmienił podejście i ma starych abonentów głęboko w pupie. Złożyłem rezygnację z ich usług, to dzwoniło chyba z 3 tzw. indywidualnych doradców biznesowych. Ich oferty były tak słabe, że bez bólu się przeniosłem do innego operatora. Zresztą poszukaj TU :wink: Edytowane 2 Września 2007 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) znam 4 osoby, które po tym jak się dowiedziały co im przysługuje za przedłużenie umowy w plusie, to zrezygnowały i poszły do ery(play jeszcze nie istniał). Aktualnie era ma dość ciekawe promocje związane z urodzinami. Za 40zł dostajesz 80 minut do wszystkich + 80 do ery (np. dla mnie to bardzo dobra oferta ze względu na ilość znajomych w erze). Ceny telefonów może nie powalają, ale przy abo na 24 miesiące masz 6300 za 399zł. Jeśli nie masz znajomych w erze to chyba zostaje Ci tylko Play 30-50zł Edytowane 2 Września 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Ja powiem tam telefon w plusie mam od poczatku jego istnienia poczatkowo mialem abonament potem simplusa potem abonament i znowu simplusa az dwa lata temu ponownie abonament. Otoz po roku zadzwonil do mnie pan ze zostalem wylosowany i super oferta dla mnie jak wezme 2 abonament to bedzie on niski i mial wszystkiego 2 razy wiecej i takie tam bajery. Obecnie mam 2 abonamenty w plusie i do tego trzeci abonament iPlus. Tak wiec jezeli nie zaoferuja mi niczego fajnego trzeba sie domagac jakiegos kwitka od nich ze rezygnuje i polazic po innych salonach. Edytowane 2 Września 2007 przez Qx's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 przedluz umowe na rok ze znizka na abo 50% za 9,99 z vat kup pakiet nie pamietam ilu minut do wszytskich za kolejne 9,99 pakiet do plusa i jest spoko zestaw... mi zaproponowali 3800 minut po 18-stej na stacjonarne i do plusa plus 50% znizki na abo przez rok. te 3800 minut przechodzilo na kolejne 3 miesiace wiec na koniec abonamentu mialem ponad 9tysiecy minut do wykorzystania przez kolejne 3 miesiace... teraz zaproponowali mi 600 minut i tez wziałałem pluz wlasnie 2 pakiety po 9zł, a tel kupiłem osobno nokie e65 ktorej chce sie pozbyc ale to juz inna bajka temat.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Mi się kończy we wrześniu umowa z Erą i jako, że mało gadam miałem abonament 20zł. Ostatnio wybrałem się do salonu Ery z chęcią przedłużenia umowy to usłyszałem, że teraz najmniejsze abo wynosi 30zł, pomyślałem sobie ok pewnie za 30zł dostane 60min i to by mi pasowało bo wcześniej 40min mi za bardzo nie starczało ale gdy dowiedziałem się, że za 30zł również dostaje 40min to po powrocie od razu napisałem wymówienie i przenoszę się do Play'a. Za 30zł mam tam 82 min ;] Ale nie wiem jak jest w Plusie może tam są lepsze warunki niż w erze... To Cię wyciulali ;) Mamuska miała w erze abonament 20 zł teraz się jej skonczył i w salonie pan powiedział ze najlepiej wyjdzie jak zrezygnuje i weźmie nowy. Zrobiła tak i wynegocjowała obonament nadal za 20 zł a w tym 80 minut darmowych. Umowa na dwa lata i tel 2610 za złotówke. Jedyny minus to nowy numer telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Wszyscy operatorzy maja starych abonentow w [gluteus maximus]. Wiec nie ma co szukac tej lepszej sieci bo takowe nie istnieja, kazdy czeka tylko na nowych abonentow ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) To Cię wyciulali ;) Mamuska miała w erze abonament 20 zł teraz się jej skonczył i w salonie pan powiedział ze najlepiej wyjdzie jak zrezygnuje i weźmie nowy. Zrobiła tak i wynegocjowała obonament nadal za 20 zł a w tym 80 minut darmowych. Umowa na dwa lata i tel 2610 za złotówke. Jedyny minus to nowy numer telefonu. Mam pytanie czy 20zł jest przez cały okres trwania umowy i czy te 80min jest również przez cały okres i do wszystkich sieci? Jesli tak to całkiem nieźle, ale mimo wszystko wolę zapłacić 50zł przenieść numer do Play'a dostać za to na starcie 120 darmowych minut i telefon n razy lepszy niż ta nokia ;] Edytowane 3 Września 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 za te 20 zł masz 40 minut do wszystkich + 40 min do ery i na stacjomnarne przez cały okres trwania umowy, za 40 zł jest 40+40 i tak dalej. KAX_ nie zapominaj że ta 2610 to w abo za 20zł a taki Cie chyba nie interesuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 W Plus z lojalka nie jest tak zle. Pierwsze co proponuja to abonament 50%. Narzeczona ma teraz za 37,50 takie oto warunki. - umowa na rok - 90 min do wszystkich + 25min tylko do plusa. - 4,5h do plusa i stacjo wieczorami i cale weekendy. Gada, gada i gada przez ten telefon, ze ja czasami jestem w szoku. A rachunek 37,50 ;) Gdyby nie chciala tych 4,5h to placi 10pln mniej. Minus - nie ma nowej komórki. Ale jej sie podoba ta co ma wiec jest bez problemu. Dla niektorych komóreczka to niestety priorytet przy wyborze oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dla niektorych komóreczka to niestety priorytet przy wyborze oferty. Rozumiem, że to przesada gdy ktoś wchodzi z ulicy i chce niski abonament i super komórkę za 1 zł. Ale tym razem zależało mi na aparacie. Chcieli za niego w pewnej taryfie około 500 zł, powiedziałem, że za 10 lat nieprzerwanej współpracy z nimi, z tym samym numerem w abonamencie mogę dać 200 zł. Moja druga SimCard miała już 7 lat! Niezbiednieli by, bo wiem za ile oni mają telefony. Nawet znajmy z Plusa nie mógł mi pomóc, bo sprawa trafiła do jakiegoś X departamentu - Lol. Poszedłem do Ery, pogadałem, dałem wyciąg potwierdzający 10 lat z Plusa, przeniosłem numer i dostałem telefon, który chciałem za 99 zł netto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) teraz wszedzie sobie leca w kulki nie tyle co z abo ale z telefonami. 2 lata temu bralem w erze dwa telefony (dwie umowy). siemens cf62 za 29zl w abonamencie za 20 zl. sprzedalem za 300zl i bylem 270 zl do przodu. drugi abonament byl za 40 zl i byl SE K700i za 49zl ktory sprzedalem za 650zl i bylem 600zl do przodu. abo 20zl bylo 40minut do wszystkich, abo 40zl bylo 80 minut do wszystkich. a teraz? przy abo40zl dostalem tylko nowy telefon. motke W375 za 1zl. smiech na sali. taki fon jest wart okolo 300 gora 350zl. inne telefony to jeszcze wiekszy smiech na sali. (oczywiscie mowimy przy umowie na 24msc, przy 36 jest zreszta nieduzo lepiej). trzeci telefon przenioslem z plusa do ery. abo 45zl, 120 minut do wszystkich i samsung e250 za 1zl, ktory jest w tej promocji od lutego, a przenosilem w lipcu. w plusie bylo jeszcze gorzej. ogolnie to klientow traktuje sie jak gowno obecnie i to przez wszystkich. brac rachunki, przenosic sie do innych sieci i sie targowac to obecnie chyba najlepsze rozwiazanie. chociaz i tak dostanie ciekawego telefonu przy nie biznesowej opcji jest trudne. abonamenty sa coraz ciekawsze, ale telefony coraz gorsze. Edytowane 4 Września 2007 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...