templik Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Witam, zlozylem koledze taki oto zestaw w apollo.pl (blisko we wroclawiu, niskie ceny, nie oplaca sie bawic w przesylki w takim przypadku ;)): core 2 duo E4400 - 409zl ddr2 2x1gb PC5300 667mhz Goodram GR667D264L5/2GDC - 253zl GeForce 8600gt Palit 256mb Sonic NE/860TS + T321 - 399zl Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250gb 16mb ST3250410AS - 234zl DVDR Samsung SH-S183L OEM - 97zl obudowa jakas - ok. 100zl klaw. + myszka - ok. 70zl glosniki Creative SBS580 - 140zl zasilacz Amacrox Warrior AX400-PNF 350W - 129zl do tego plyta glowna... i mam okazje za jego zgoda (w sumie sam mi to zaproponowal za fatyge, itp.) zamienic swoja plyte (Asus P5N-E z lutego) na jakoms nowa jaka wezme i zaplacic mu roznice cen nowych egzemplarzy. Myslalem o zrobieniu czegos takiego i wzieciu MSI P35 Neo2-Fir (planuje oc ok. 3,2ghz) moj sprzet tak pokrotce: asus p5n-e, huntkey 400w, galaxy 7900gs, c2d e4300 @ 3,2ghz (selekt) i twinmos twister 800mhz 2x1gb. Co o tym sadzicie? Dobra bedzie moja stara plyta dla niego i czy jak juz to brac ta MSI czy cos lepszego w podobnej cenie? Co sadzicie ogolnie o tym zestawie, zasilacz da rade? Istnieje mozliwosc na P35 podobnie jak na nforce 650 ustawiac dowolnie stosunek fsb pamieci do procka? K. muzyczna zintegrowana na tym MSI bedzie lepsza od sb audigy? Mam ja jeszcze z zestawu z glosnikow creative p-580. Prosze jeszcze o porade jakiejs taniej k. muzycznej do tego zestau pod te glosniczki i czytnika kart 3,5" USB 2.0, nie wiem jaki ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo spotkalem sie juz z kilkoma i transfery w nich sa mizerne... najlepiej cos sprawdzonego. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc. edit: Druga opcja to bez wymiany cos tanszego np Evga n650 ultra albo cos tego pokroju cenowo... Moze byc ta plytka czy mozna cos lepszego dorwac? Edytowane 3 Września 2007 przez templik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 nie lubisz kolegi, że mu P5N-E wpychasz :> ? Jak już , to bierz Foxconna, bo wydajność MSI na defie zła, jak nie poustawiasz alph, timingów itp P35 nie ma unlinked jak 650i zasilacz da radę EVGA 650i jak trafi Ci się dobra, to OK, ale czasami przychodzi uwalona czy coś. .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templik Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 kolega kompa to tylko office, net, filmy i muza... jescze z k. graf. schodze, bo nie planuje nawet grac zbynio. moge mu dac tego p5n-e poniewaz nie planuje zadnej rozbudowy kompa, oc, itp. Ma dzialac tak jak jest i juz. A jakby poustawiac te wszystkie timingi, itp.? Foxconna P35a-S jeszcze nie ma, a P35A-S nie ma raida na czym mi zalezy... Jakas alternatywa podobna cenowo do tej evga 650i? Zeby pewniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Po co mu RAID jak nie ma zamiaru rozbudowywać kompa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Możesz śmiało brać MSI. Poustawiasz tylko ręcznie timingi itd. i będzie wszystko aż buczało. Ale ja tez coś znowu słyszałem, że to się dzieje tylko na bardzo wysokim fsb ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
templik Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Po co mu RAID jak nie ma zamiaru rozbudowywać kompa?? ale ta plyta bedzie dla mnie w zamian za p5n-e i raid jest mi potrzebny :) dziekuje za wszelkie odpowiedzi :) pozdrawiam Edytowane 3 Września 2007 przez templik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...