KingSt0ne Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam Wszystkich ! Nie znalazłem postu który by odpowiedział na moje pytanie : Dlaczego w programie CPU Z w miejscu Core Speed pisze mi 2003.6 MHz choć posiadam procesor 3GHz Czym jest to spowodowane ? << Klick >> Pozdrawiam PS : Mój ram ma w stresie 54oC to dobra temp czy sie grzeje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 To się chyba nazywa Speedstep w intelu a Cool&quiet w amd - obniża mnoznik i napiecie dla proca jak jest nieużywany. Zapuść program obciążający prcesor powinien się rzestawić automatycznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Dokladnie - nieobciazony procesor bryka na najnizszym mnozniku dla oszczednosci energii i wydzielania ciepla. Co do pamieci ram - gratuluje wysokiej temperatury, tylko skad pomiar? Speedfan :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingSt0ne Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Orgiusz napisał(a): Co do pamieci ram - gratuluje wysokiej temperatury, tylko skad pomiar? Speedfan :?: :lol: z programu Asusa PC PROBE II Mój komp po 1h pracy jest cały gorący obudowa ma sporo stopni ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Jeszcze ciekawiej. Nie wiedzialem ze Probe ma pomiar temp RAMu... A sam mam P5N-E :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...