Skocz do zawartości
AdamfZ

Proszę O Pomoc W Doborze Używanej Drukarki Laserowej

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Przepraszam, jesli temat byl poruszany, choc szukałem.

Chciałbym kupić uzywana drukarke laserowa w cenie do 200 zł. Spodobała mi się Kyocera FS-1800 którą mozna kupic na alledrogo za ok 200 zł + 30 zł przesyłka. Czy byłby to dobry wybór?

Zależy mi najbardziej na łatwym dosypywaniu proszku (oraz tanim wydruku) oraz jak najmniej problemów z eksploatacją (mile widziany solidny bęben itd.)

Choć drukuję niewiele, miesięcznie ok 1000 str., jednak ta liczba może się zwiększać. Chciałbym też, aby wydruki były czyste (bez jakichs kropek, paskow etc.), i w miarę wyraźne, żeby grafika z dokumentów była czytelna). Szybkość druku także może się przydać.

Mile widziana byłaby możliwość doinstalowania karty sieciowej, port USB również mile widziany (ale niekoniecznie)

Na początku chciałem kupić nową HP 1020 za niecałe 400 zł, lecz znajomi doradzali, że lepiej kupić używaną laserówkę, przystosowaną do dużych przebiegów, no i połowę tańszą i łatwiejsza w eksploatacji (chodzi o proszek)

Czekam na opinie i propozycje,

z góry wielkię podziękowania z pomoc.

pozdrawiam,

Adam

Edytowane przez AdamfZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci proponował nówkę Kyocera FS-920 z gwarancją. Ostatnio coś bardzo staniały, bo niedawno chodziły w okolicach 800zł. W sklepach też w podobnej cenie

ORYGINALNY toner na 3000 stron ok 150zł, na 6000 str. poniżej 300zł. Są też jakieś zamienniki, ale ja nie kupuję.

Do domu/małego biura styka. Bęben obliczony na 100tys stron.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi