Majster Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Mam pytania do szanownych kolegów którzy flashowali choć raz BIOS na "gorąco", przez podmianę kości: - Czy operacja się udała (ile mieliście udanych/nieudanych próB)? - To że przy wyciąganiu układu nie dotyka się żadnej nóżki to wiem, ale czy koniecznie trzeba wyjmować układ tak aby wszystkie nóżki w miarę jednocześnie opuściły podstawkę? - Czy zgrywanie BIOS-u na innym modelu płyty (ale mającej ten sam układ flash i te same napięcia programujące) wiąże się z większym ryzykiem niż zgrywanie na płycie tego samego typu? Pytam, bo miałem ostatnio w rękach płytę która doświadczyła nieudanego upgradu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 hej... taka operacja praktycznie nie jest niebezpieczna - robiłem to chyba setki razy i nigdy nic nie spaprałem; jedyna zasada jakiej sie trzymam to to zeby awarda robić na płycie z awardem itp :))) co do równomiernego wymowania lub wkładanie kosci biosu to nie jest to konieczne - raczej nie powinno sienic dziać (na początku jak to robiłem to wsadziłem nawet kosc odwrotnie i tylko troche sie zagotowała :) ) i uzywaj uniflasha - naprawde polecam trzymaj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 hej... taka operacja praktycznie nie jest niebezpieczna - robiłem to chyba setki razy i nigdy nic nie spaprałem; jedyna zasada jakiej sie trzymam to to zeby awarda robić na płycie z awardem itp :))) co do równomiernego wymowania lub wkładanie kosci biosu to nie jest to konieczne - raczej nie powinno sienic dziać (na początku jak to robiłem to wsadziłem nawet kosc odwrotnie i tylko troche sie zagotowała :) ) i uzywaj uniflasha - naprawde polecam trzymaj sie J tez robilem to duuuuzo razy ale nie zgadzam sie z przedmowca Na starej plycie acorpa na lx fleszowalem juz kosci 128 kb, 256kb, ami, awarda za kazdym razem sie udalo - robie to amiflashem ale tym z interfejsem (800 pare kb zajmuje) i nie wazne czy kosc jest awarda czy ami, nie trzeba nawet z dyskietki puszczac wystarczy tryb msdos krok po kroku i zostawic samego himema a nawet bez himema. Raz skopalem kostke jak wpadla mi spowrotem o jedno oczko za daleko A jak wkladalem odwrotnie (nieuwaga) to sie raczej nie palily Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek1 Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zapisalem dokladnie 52 plyty w tym do 4 do P4. Robota strasznie stresujaca bo jeden nieuwazny ruch i stanie sie ciemnosc. Tak czy tak bezpieczna robota. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...