izar Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam. Właśnie jestem po wymianie bebechów peceta, dane w sygnaturce. W menedżerze zadań windows jesli chodzi o pamięć fizyczną mam takie dane: Pamięć fizyczna (KB) Razem: 915884 Dostępne: 397284 Bufor systemu: 451000 Pozsiadam jedną kostkę 1GB DDR2 800 Mhz GoodRam Dziwi mnie dlaczego tak mało jest dostępnej pamięci. Masa natomiast zalega w buforze systemu. Dysk ponadto bez przerwy coś mieli, jeśli nawet nie ruszam myszką. Wiecie koledzy o co tu chodzi? Ogólnie komp chodzi szybko, ale denerwują mnie te odczyty pamięci i te ciągłe użycie dysku twardego w okresach bezczynności. Kupiłem 1 GB ramu , a dostępne mam około 0,4 GB ( reszta idzie na jakowyś bufor, co to za czort?). Czy to normalne? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 ty jaki mas windows?? Vista to sie nie dziw XP?? ile masz wlaczone programow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Razem: 915884 Za mało jest tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja bym się wskazaniami menedżera zadań nie sugerował. Sprawdź ilość pamięci np. Everest'em. Masz jedną czy więcej kości pamięci? Spróbuj kość(i) poprzekładać do innych slotów. Co do dostępnej pamięci - wyłącz niepotrzebne procesy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja bym się wskazaniami menedżera zadań nie sugerował.A ja tak. To co podalem wyzej wskazuje na właczona zintegrowaną kartę graficzną a w podpisie widzę inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 A ja tak. To co podalem wyzej wskazuje na właczona zintegrowaną kartę graficzną a w podpisie widzę inna. Oj widzę że jesteś wielkim specjalistą. Tak, zgadza się. Mam integre. Karta dopiero do mnie idzie ze sklepu, ale tak się cieszę że już umieściłem ją w sygnaturce. :D Ale nie nie dziwcie się , do tej pory miałem na pokładzie radeona 9600 XT, więc bardzo się podniecam tą kartą którą niedługo będę testował. Przecież to inne epoki. Część pamięci zabiera integra, ale już niedługo, oj niedługo :rolleyes: Ale to i tak nie tłumaczy tak dużego buforo. System to XP. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Bufory maja to do siebie ze zwiekszają się przy duzej ilosci wolnego ramu i zmniejszają gdy ram jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...