binio21 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam. Dziś zakupiłem laptopa HP 6715s z system feeDos. Problem w tym że nie mogę zainstalować Win XP. Po sformatowaniu partycji i skopiowaniu przez instalator wszystkich plików, komp uruchamia się aby włączyć instalke w trybie graficznym jednak do tego nie dochodzi i wyświetla komunikat brak pliku ntldr. Co zrobić w tym wypadku bo już mnie .... trafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Jezeli tylko przeformatowales partycje z freedos to spróbuj usunąc w instalatorze wszystkie istniejące i załozyc nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 partycje z freedos zostawilem, win windowsa próbuje zainstalować na drugiej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Windows jest na tyle glupi, ze zawsze zapisuje plik ntldr potrzebny do uruchomienia bootloadera na pierwszej partycji. Moze byc tak, ze nie moze on odczytac tej partycji z tym drugim systemem (jaki to ma w ogole system plikow?). Sprobuj zrobic tak jak przedmowca napisal albo mozna jeszcze z konsoli wpisac komende fixmbr ale to za bardzo nie pomaga zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Sformatowałem partycję z dosem i na niej zainstalowałem Windowsa i wszystko śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...