Skocz do zawartości
gMolimo

Instalacja Windowsa Xp Na Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem, kolega kupił laptopa FS Amilo 1536 bez systemu. Dałem mu XP ale system przy instalacji żąda driverów do SATY i tu jest problem ponieważ przy ładowaniu sterów wyskakuje błąd... może złe stery mam ale tego nie wiem... Robiłem też 2 podejście, zaistalowałem na moim PC z dyskiem z laptopa system ale po włożeniu z powrotem do laptopa dysku wyskakiwał Blue Screen (0x000007B).

Może ktoś poradzić jak zainstalować system ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na Waszym forum.

Postaram sie odpowiedziec jak najdokladniej i bedzie to 100% sposób na rozwiazanie twojego problemu.

Sposoby sa wlasciwie dwa: jeden to podlaczenie stacji dyskietek na USB i podanie sterownikow sata na dyskietce, ktore uzyskasz od fujitsu siemensa i radze to zrobic poprzez kontakt telefoniczny albo mailowy z serwisem. Stacje dyskietek, ktore sie w tym przypadku sprawdzaja sa z tego co pamietam tylko jakies i dwie i tylko one daja mozliwosc pracy w srodowisku niesystemowym, ale o tym mozesz przeczytac w readme od sata z dzialu sterowniki na stronach siemensa.

Drugie rozwiazanie, ktore ja stosuje, to integracja sterownikow dla sata z obrazem systemu operacyjnego zawartego na plycie CD, tzn juz wczesniej wspomnianym NLitem mozna tego dokonac.

Poraz pierwszy, gdy mialem problem z instalacja systemu wlasnie na laptopie FS byl to nielada problem, poniewaz wlasciwych sterow dla sata nigdzie na stronie FS nie bylo i dopiero po konsultacji telefonicznej przyslano mi maila z odpowiednimi sterownikami, na których bez problemu zainstalowal sie XP prof.

Radze do nich zadzwonic, poprosic o maila z odpowiednimi sterami dla sata i zintegrowac je NLitem z obrazem systemu, po czym wypalic na plytce i zainstalowac.

za duzo sie rozpisalem, ale mysle ze wystarczajaco szczegolowo

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi