gMolimo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam. Mam problem, kolega kupił laptopa FS Amilo 1536 bez systemu. Dałem mu XP ale system przy instalacji żąda driverów do SATY i tu jest problem ponieważ przy ładowaniu sterów wyskakuje błąd... może złe stery mam ale tego nie wiem... Robiłem też 2 podejście, zaistalowałem na moim PC z dyskiem z laptopa system ale po włożeniu z powrotem do laptopa dysku wyskakiwał Blue Screen (0x000007B). Może ktoś poradzić jak zainstalować system ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Integracja programem nLite SP2 do instalki Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Windows jest z SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Hm, w Compalu trzeba wyłączyć AHCI w biosie, może FS też je ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Też o tym czytałem, niestety nigdzie nie znalazłem tej opcji (i tak już w ubogim menu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compmaster Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Witam, to mój pierwszy post na Waszym forum. Postaram sie odpowiedziec jak najdokladniej i bedzie to 100% sposób na rozwiazanie twojego problemu. Sposoby sa wlasciwie dwa: jeden to podlaczenie stacji dyskietek na USB i podanie sterownikow sata na dyskietce, ktore uzyskasz od fujitsu siemensa i radze to zrobic poprzez kontakt telefoniczny albo mailowy z serwisem. Stacje dyskietek, ktore sie w tym przypadku sprawdzaja sa z tego co pamietam tylko jakies i dwie i tylko one daja mozliwosc pracy w srodowisku niesystemowym, ale o tym mozesz przeczytac w readme od sata z dzialu sterowniki na stronach siemensa. Drugie rozwiazanie, ktore ja stosuje, to integracja sterownikow dla sata z obrazem systemu operacyjnego zawartego na plycie CD, tzn juz wczesniej wspomnianym NLitem mozna tego dokonac. Poraz pierwszy, gdy mialem problem z instalacja systemu wlasnie na laptopie FS byl to nielada problem, poniewaz wlasciwych sterow dla sata nigdzie na stronie FS nie bylo i dopiero po konsultacji telefonicznej przyslano mi maila z odpowiednimi sterownikami, na których bez problemu zainstalowal sie XP prof. Radze do nich zadzwonic, poprosic o maila z odpowiednimi sterami dla sata i zintegrowac je NLitem z obrazem systemu, po czym wypalic na plytce i zainstalowac. za duzo sie rozpisalem, ale mysle ze wystarczajaco szczegolowo pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ok zrobię jak napisałeś (tzn. wyślę do serwisu e-maila). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam! Sam posiadam FS Amilo Pi1536. Rozwiazanie Twojego problemu jest tu dobrze opisane: KLIK. Wystarczylo poszukac ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...