Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Przy rozpakowywaniu głównie większych plików ( powyżej 1GB) często wyskakują błędy CRC. Ostatnio ściągnąłem plik podzielony na 40 plików rar. Przy rozpakowywaniu wyskakiwały błędy CRC w różnych plikach od 1 do 40 praktycznie losowo. Pliki na drugim komputerze rozpakowały się poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Przy rozpakowywaniu głównie większych plików ( powyżej 1GB) często wyskakują błędy CRC. Ostatnio ściągnąłem plik podzielony na 40 plików rar. Przy rozpakowywaniu wyskakiwały błędy CRC w różnych plikach od 1 do 40 praktycznie losowo. Pliki na drugim komputerze rozpakowały się poprawnie.Zmień rara na inną/nowszą/starszą wersję- czasami pomaga. Edytowane 3 Września 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 1. Zmień winrara 2. Sprawdź pamięci memtestem/Goldmemory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Część dalsza. Po przekopiowaniu wypakowanego obrazu gry z innego komputera na ten po zainstalowaniu w deamon tools obrazu podczas wgrywania również błędy CRC praktycznie losowo raz się wgra 5% raz 50%. Edytowane 3 Września 2007 przez Andżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Część dalsza. Po przekopiowaniu wypakowanego obrazu gry z innego komputera na ten po zainstalowaniu w deamon tools obrazu podczas wgrywania również błędy CRC praktycznie losowo raz się wgra 5% raz 50%.Piracik :huh: Sprawdź pamięci memtestem (tak jak mówił kolega) oraz stabilność procesora (kręcony?). Możesz też sprawdzić, czy na dysku nie ma bad-sektorów (jednak skoro mówisz, że błąd wyskakuje losowo i raz wgra się tyle a raz tyle to raczej bady nie będą przyczyną). Wnioskuję, że pliki pochodzą z warezów - przeskanuj komputer jakimś dobrym antywirusem, czy nie masz czasem jakiegoś syfu (głównie chodzi mi o wirusy i robale). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Nic nie było kręcone ani pamięci ani procesor. Może dodam, że system to win XP procek E6300 pamięci kingstony 2x1GB 667MHz. Plik u kumpla wypakował się bez problemu, gra się wgrała bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 A może to nie soft a hard szwankuje... Jaki zasilacz napędza Ci kompa (marka, moc)? Podaj resztę konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 A może to nie soft a hard szwankuje... Jaki zasilacz napędza Ci kompa (marka, moc)? Podaj resztę konfigu. Płyta Asus P5N-E SLI, zasilacz Chieftec 450W grafika 7900GS. Wcześniej było wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) A może to nie soft a hard szwankuje... Jaki zasilacz napędza Ci kompa (marka, moc)? Podaj resztę konfigu.Dokładnie. Przydałoby się też podanie danych S.M.A.R.T. Bo z tego co widzę kolega na część naszych pytań odpowiada, ale jak na razie nie widzę, aby do jakichś zaleceń się stosował. @Andżej (uh, musiałeś błąd nawet w loginie zrobić? Kłuje mocno w oczy..): Zrób najpierw to, co Ci kazaliśmy - jeżeli to nie pomoże, to wtedy będziemy gdybać dalej. Edytowane 3 Września 2007 przez obiboqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Wgranie winrara nie pomogło probowałem kilka wersji. Zaraz zrobie test gold mem a jak zrobić test SMARTa? W Evereście w zakładce SMART wszystkie wartości w normie i wszystko pozytywnie. A bym oczywiście zapomniał Dysk 320GB Seagate SATA. Andżej błąd umyślny Edytowane 3 Września 2007 przez Andżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Dziwne, mi się takie rzeczy nie zdarzają Edytowane 3 Września 2007 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Andżej błąd umyślnyWiem, wiem, mam tego świadomość ;) Wgranie winrara nie pomogło probowałem kilka wersji. Zaraz zrobie test gold mem a jak zrobić test SMARTa? W Evereście w zakładce SMART wszystkie wartości w normie i wszystko pozytywnie. A bym oczywiście zapomniał Dysk 320GB Seagate SATA.np. SpeedFan odczytuje dokładne dane - zrób screen'a i wrzuć go tutaj, to powiemy Ci, czy coś jest podejrzanie nie w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Goldmem zakończył skan i znalazł 34 errory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 W komunikacie SMART nie widzę niczego niepokojącego. Jeżeli jednak mówisz, że Goldmem wyrzucił 4 errory - to najprawdopodobniej znasz już winowajcę ;) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...