Jareck05 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Czesc. Skladam juz dosyc dlugo zestaw i ciagle zmiany...A wiec: procek:Q6600 plyta: Asusa P5K-E wifi chociaz polecaja mi Abita IP 35-E grafa:7900GS 512MB Zalman Palit 8600GT 256MB Sonis+ Albatron 8600 Extreme Najgorzej z ta karta nie wiem naprawde.Z OC bede dopiero sie wtajemniczal i moze slabsza ktora da sie podkrecic do osiagow tych kart Pamiec: A-data Vitesta Extreme Edition Plus(co sadzicie o nich?) Zasilacz:Tagan 480 Chlodzenie pod tego procka powinno byc dosyc wieksze i nie wiem co wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Na pewno przyda Ci się teraz czterordzeniowiec? Jeśli nie wykonujesz jakiś poważniejszych prac, to możesz wziąć jakiegoś dobrego dwurdzeniowca. Płytę możesz wziąć Foxconna P35A. Grafikę moim zdaniem Palita 8600gt Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Powazniejszych nie wykonuje tylko na pare lat chcialem pc.Ok to moze E6550 i go podkrecic..Ale w taki, razie nie zmieni sie plyta? Chcialem te pamieci ale nie sa na ddr3 mozecie mi polecic dobre kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 jezeli juz dwurdzeniowiec to e6750 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 nie jednak Q6600 ale co pod nia?Dlaczego nie Asusa P5K-E wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 ja ze swojej strony polecam foxconna p35 - b.dobry do kręcenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 poradzcie mi zasilacz i chlodzenie do procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) raczej wodne a zasilacz --> http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9800276 powinien styknąć Edytowane 3 Września 2007 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 plyta: Asusa P5K-E wifi chociaz polecaja mi Abita IP 35-E Wiesz ja rozumiem, że tego Abita można polecać do "budżetowego" procesora jakim jest Dual Core albo Core 2 Duo serii 4xxx ale do proca typu Core 2 Quad to lekka przesada :lol2: jak już to Abit by musiał być bez E. Tak jak tu powiadają nie opłaca się brać C2Q jeśli jego mocy nie wykorzystasz a zanim będą programy "domowego" użytku które obsłużą 4 rdzenie to ten procek będzie już przeżytkiem i będziesz żałował wydanej na niego kasy, chyba że chcesz być sprawcą efektu cieplarnianego jak nie będziesz wykorzystywał reszty rdzeni - wiadomo że 4 rdzenie więcej wydzielają ciepła niż 2 jak i więcej prądu zużywają. Co do płyt to możesz się zainteresować Microstar P35 NEO2-FR/FIR wyżej wymienionym Foxconnem P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 chyba że chcesz być sprawcą efektu cieplarnianegojeszcze jeden quad i znikną czapy lodowe bieguna północnego ;) Nie chcialbys mieć tego na sumieniu :P kup e6750 ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 OK.Zgodze sie z tym.To poleccie mi procka dobrego na oc.Wiem ze 6420 maja niezle osiagi do 3mhz mozna i lepiej. Pytanie czy OC procka to trudne do opanowania,gdzie mozna poczytac tak dla laika????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Czesc. Skladam juz dosyc dlugo zestaw i ciagle zmiany...A wiec: procek:Q6600 plyta: Asusa P5K-E wifi chociaz polecaja mi Abita IP 35-E grafa:7900GS 512MB Zalman Palit 8600GT 256MB Sonis+ Albatron 8600 Extreme Najgorzej z ta karta nie wiem naprawde.Z OC bede dopiero sie wtajemniczal i moze slabsza ktora da sie podkrecic do osiagow tych kart Pamiec: A-data Vitesta Extreme Edition Plus(co sadzicie o nich?) Zasilacz:Tagan 480 Chlodzenie pod tego procka powinno byc dosyc wieksze i nie wiem co wybrac. procek - Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Conroe płyta - Abit IP35 P35 grafika - (za słaba do tego procka) bierz Gigabyte GeForce 8800GTS 320MB pamięć - ok zasilacz - Corsair 520W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 procek:6420 do OC + Scythe Infiniti plyta: Abita IP 35-E grafa:GF 8600 Sonic+ Pamiec: A-data Vitesta Extreme Edition Plus(co sadzicie o nich?) Zasilacz:albo Be Quiet 500W Amacrox Freierde 550 Corsair 450 dysk: Seagate Barracuda 320 Mozecie to ocenic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 http://www.dzikie.net/index.php?art=intel_...p=5&cpage=1 cos o podkrecaniu :) proc e6750 dysk wez wd caviara 320gb aajs zasilacz moze byc ten be quiet lub corsarz ram wydaje mi sie ze ok. a-data to dobra firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ok to inaczej ktory z prockow Core2 da sie najwiecej wykrecic,wiem ze kazdym modelu procka bedzie inaczej ale przyblizone pomiary np: E6420 3,2 Mhz (srednio) a jak z pozostale?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 e6750 bardziej :) nawet do 4ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) E6750 max. 3,8 ghz na chłodzeniu powietrzem. Więcej nie pójdzie. Ja podkręciłem swojego do 3,72Ghz (napięcie 1,55V) na płycie Abita IP35. Chłodzenie scythe infinity. Temp. 55 stopni. Dysk weź 320 Gb WD caviar AAKS Edytowane 6 Września 2007 przez Winternight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 skąd wiesz, jaka trafi się sztuka, i że więcej nie pójdzie :angry: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Człowieku, rozmawiałem z ludźmi na innych forach którzy również kręcili swoje E6750. Na chłodzeniu powietrzem w życu nie zrobi 4Ghz. No chyba że nie będzie mu przeszkadzać temp. 70 stopni. Edytowane 6 Września 2007 przez Winternight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Nie ma sensu raczej przeplacac na E6750 skoro E6420 tez duzo potrafi. Tu na temat E6420 i co potrafi: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...o-e6420_11.html Te Foxconn P35A nie jest chyba tak sprawdzony..... Abita IP 35-E nie wiem dlaczego tak chwala..brak portów lpt,com, sata4 szt tą MSI juz sie nie podniecam:ale ma zasilanie 3-fazowe http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-18 Doradzcie Edytowane 6 Września 2007 przez Jareck05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Foxconn P35 jest sprawdzony i bardzo dobry. W sumie nie wiem czy tak bardzo opłaca się brać E6750, bo np. E6320 ostatnio podkręciłem bardzo ładnie u kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Moze ktos ma tego Foxconna P35 ? Czy mozecie uzasadnic dlaczego lepszy od Abita IP 35-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 a czy szukanie i czytanie boli ? na frazie było porównanie np ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 beka zycze ci tez taka odp. Widocznie malo sie znam skoro pytam. Znalazlem cos niby lepszego Foxconn P35A-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) niestety, niedostepna w Polsce. Edytowane 6 Września 2007 przez KaTaTaFish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 beka zycze ci tez taka odp. Widocznie malo sie znam skoro pytam. Znalazlem cos niby lepszego Foxconn P35A-S zasugerowałem - frazpc i szukać porównania. Było Foxconn vs Abit vs MSI na P35 ... niestety, niedostepna w Polsce.Tak, ale od P35 na dobrą sprawę różni się mostkiem ICH9 >> ICH9R - raid :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareck05 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 obudowa: Sharkoon REBEL9 Value czy nie bedzie problemu z collerem do obudowy? Wymiary: 43,5(wys) x 20(szer) x 48,6(dł) cm Nie wiem jaki pionner DVD bedzie najlepszy do tego zestawu,czy brac z wypalaniem napisow na plycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...