oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Witam. Jestem nowy na forum, i jeśli pisze ten temat w złym dziale, to z góry przepraszam. Obecnie jestem posiadaczem tego syfiku... MOBO: Archaiczny model ECS K7S5A v.1.1 CPU: AMD Duron 1.2 GHz RAM: SD 256 GRAFIKA: WinFast GF 5200FX... ...i chcę przesiąść się w końcu na coś nowszego. Niestety jestem ograniczony cenowo. Sprzedawca w komputerowym zaproponował mi następującą konfigurację - co o tym myślicie?? MOBO: Gigabyte GA-945P-DS3 CPU: Intel Core2 Duo E4400 2,0 GHz RAM: DDR2 Kingston 1Gb 667 MHz GRAFIKA: Gigabyte GF 7300GT 256 Mb Jestem zielony jeśli chodzi o OC, więc albo się podszkolę, albo... albo zobaczymy :P Byłbym wdzięczny za wszystkie porady i podpowiedzi, co do w/w zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Jaki masz na to budżet? Płytę warto zmienić na Foxconna P35A. Ponadto może przydałaby się jakaś lepsza grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Powiedzmy że muszę zmieścić się w kwocie 1400 zł :/ Dodam że nie muszę kupować HDD i napędu optycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disper Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Co powiesz na ? MOBO: MSI P35 NEO2-FR // Foxconna P35A CPU: Intel Core2 Duo E4400 2,0 GHz RAM: DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Goodram GRAFIKA: Palit 8600 GT Sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 procek e2160 styka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Wyliczyłem konfiga... FOXCONN P35A PALIT GF 8600GT Sonic GOODRAM DDR2 1 GB 667MHZ Pentium Dual Core E2160 BOX ...w serwisie everon.pl, wychodzi 1250zł. Obudowa to dla mnie najmniejszy kłopot, byle czarna, bo i tak będzie stać niewidoczna. Mógłbym zawsze coś dołożyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 obudowa ma nie tylko znaczenie estetyczne :) a zasiłke masz jakąś upatrzoną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Nie, i w tym temacie jestem zielony. Ostatnio podczas burzy spaliło mi mojego oldschoola, i kupiłem MODE COM FEEL 2 400W PFC i nie narzekam. Chodź pewnie tutejsi specjaliści coś podpowiedzą :D @DOWN - na szczęście nie ja płaciłem, a opchnąć zawsze go mogę po zakupie nowego kompa. Edytowane 3 Września 2007 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Podpowiedzą, że wywaliłeś kasę w błoto - lepiej było brać Deltę 400 z Allegro. Mniejsza kasa i dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 "specjaliści" polecą Ci na pewno allegrowską DELTĘ ;) w bardzo przystępnej cenie. Co do budy to z tańszych CoollerMaster Elite 331, Sharkoon Eco Revenge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Czy mogę wykorzystać mój zasilacz w nowym zestawie, czy lepiej inwestować w nowy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zdecydowanie nowy. Na Alledrogo się rozejrzyj, można tanio delty upolować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 kup tą deltę --------> http://www.allegro.pl/item228731348_nowy_z..._power_ok_.html to tylko 60zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Albo mozna troche drozej w everonie wziac Amacroxa 350w, jednak delta lepsiejsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Czyli powiedzmy że zamawiam części w jakimś internetowym sklepie. Konfig na 1250zł robiłem w everon.pl, ale może w jakimś innym znajdę taniej. Obudowę (Sharkoon Eco Revenge - bo nawet mi sie podoba :D), dostanę na miejscu u nas, zasilacz to też nie kłopot. EDIT: Głupie pytanie - czy obudowa będzie pasować pod wejścia z mobo? A może szykuje się krojenie :/ ? @DOWN: chodzi mi o wejścia z tyłu obudowy ;p Edytowane 3 Września 2007 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Głupie pytaniedokładnie ;) Kupuj w Everonie wiele dobrego slyszalem o tym sklepie a i ceny niskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 ja w everon.pl kupiłem płytkę i nie narzekam co prawda to nie ta z podpisu. Szybko zrealizowali transakcje. Chyba już te czasy minęły gdzie obudowa każda inaczej miała mocowania :D więc się nie masz co martwić na zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Powiedzmy że muszę zmieścić się w kwocie 1400 zł :/ Dodam że nie muszę kupować HDD i napędu optycznego. Zestaw Sysaka na Intelu za 1500 zl. Jak masz hdd i odd to ci zostanie 320 zl za ktore mozesz sobie kupic lepsza grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Sprawa sie pokomplikowała - dochodzi dysk twardy. Chcę nowy na SATA, a z tym już kiepsko jest... :/ Co powiecie na to: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Core2 Duo E4400 2,0GHz (S775) BOX GOODRAM 1GB 667MHz GeForce 7300GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Seagate 160 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) Logic 402K srebrna 350W PFC W komputroniku wychodzi 1506.00 zł, porównam z innymi sklepami. Edytowane 13 Września 2007 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Sprawa sie pokomplikowała - dochodzi dysk twardy. Chcę nowy na SATA, a z tym już kiepsko jest... :/ Co powiecie na to: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Core2 Duo E4400 2,0GHz (S775) BOX GOODRAM 1GB 667MHz GeForce 7300GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Seagate 160 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) Logic 402K srebrna 350W PFC W komputroniku wychodzi 1506.00 zł, porównam z innymi sklepami. jak chcesz tak koniecznie kompa spalic to bierz ta obudowe z zasilaczem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Podając w konfigu obudowę, myslałem o obudowie. Zasilacz producenta trafi co najwyżej do szafki a nie do kompa. Ale sprawa zasilacza już załatwiona :] Proszę o sugestie odnośnie tego konfiga. Edytowane 13 Września 2007 przez oSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 mobo - dołożyłbym do IP35-E :) proc - dokręcisz E2140 i spokój ;) grafa - jak to ma pasywa , ddr2 albo oba to odpuść i kup coś z aktywnym i ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Czyli muszę sie podszkolić troche w OC... Problem jest w tym że ddr3 są nieco droższe, a i tak już powiększyłem mój budżet do 1500 zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 ale DDR3 na grafice :) Różnica kilkudziesięciu złotych, a wydajność idzie w górę sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 A jak z resztą? Nie będzie kłopotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 no zmień mobke na Abita IP35-E / Foxconna P35A i jakiś porządny zasilacz daj - i jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oSiK Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Pentium Dual Core E2180 2.0 GHz (S775) BOX GOODRAM 1GB 800MHz GeForce 7600 GT Palit 256MB DDR3 TV & DVI (PCI-E) (560/1400) Seagate 160 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) Jutro jade po Sharkoon'a, części będą w tym tygodniu. Wszystkim zainteresowanym dziękuje za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...