Skocz do zawartości
Pantas

Sprzęt Do Internetu I Gadu Gadu, Jak Najtaniej.

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje złożyć siostrze jakiegoś kompa do internetu i gadu gadu, za jak najmniejszą kwotę. Interesuje mnie coś ze zintegrowaną grafiką, dzwiękową i sieciową. Generalnie interesuje mnie płyta + procesor i ram, co kupić jak najtaniej, żeby w miarę komfortowo przeglądało się zasoby sieci i rozmawiało na gg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolicie, że się podepnę

Zamierzam kupic tego Foxconn'a 690G i do tego jakiegoś taniego semprona. I teraz moje pytanie: Czy któryś z sempronów (tak do 150zl) ma dobre możliwości oc? I czy wogóle ta płyta ma jakiekolwiek możliwości oc? Pytam bo i tak zamierzam chłodzić go wodą i miło by było móc trochę go podkręcić.

Pozdrawiam

matiass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co masz robic OC skoro to komp dla siostry?

to o OC napisał matiass a nie Pantas :) wg mnie propozycja @beka jest bardzo dobra, o ile chcesz nowy sprzęt.. Jeśli to ma być cenowy extreme to można myśleć o s478/754/939 ale nie wiem czy to ma sens. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Widzę, że bez większych wyjaśnień się nie obejdzie;]

No więc mam teraz przyzwoity zestawik na agp który za jakies 700-800zl pójdzie na allegro. Zaczynam studia medyczne więc pogram sobie przy dobrych lotach w czerwcu. Chcę więc złożyć sobie konfig do neta itp za jakies 400zl, a w przyszlym roku cos porządnego. Jako, że mam już chłodzenie wodne żal byłoby go nie wykorzystać prawda?

Pozdrawiam

matiass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli do kręcenia, to warto się zainteresować Biostarem na 690G, bo ma więcej opcji o/c, a niewiele droższy. Proc za 150 zł ? Albo Sempron 3000+ albo szukać X2 3600+ Brisbane - dołożysz troszkę i się zmieścisz - a zawsze masz 2 rdzenie i o/c na powiedzmy 3GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi