Skocz do zawartości
Piotr77

Porównanie

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dopinam umowę z Netią na internet po łączu TP (po 3 miesiącach) i byłem już zdecydowany na modem/router w jednym ale znalazłem jeszcze ten WAG 54GS. Wcześniej z opcji TP Link, Netgear, Linksys wybrałem WAG200G

Czy ktoś mi mógłby powiedzieć czym właściwie się różnią te dwa urządzenia? Widzę wyraźnie że tylko speedboosterem którego i tak nie użyję bo mam intelowską kartę w lapku i nie jest z nim kompatybilna.

Pozostałe parametry wydają się dla mnie takie same.

WAG200G

WAG54GS

W routerze najbardziej zależy mi na QOS lub jej pochodnych.

I żeby ukrócić inne dyskusje - Tak - chce linksysa, Tak - chce kombajn typu wszystko w jednym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gołym okiem to faktycznie różnią się tylko SpeedBoosterem... QOS w obydwu routerach jest strasznie biedny :-| Najlepiej sam przyjrzyj się możliwością tego sprzętu...

WAG200G

WAG54GS

Jak już tak się uparłeś na kombo to może pojedź po całości i kup WAG54GP2-E2 ? Dodatkowo masz świetną bramkę VOIP przez co również jest bardzo rozbudowane QOS (przynajmniej w porównaniu z powyższymi modelami). Poczytaj instrukcję, bo emulatora nie ma.

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linki,

Rzeczywiście po analizie instrukcji prawie się przekonałem do polecanego przez ciebie modelu tylko ta cena. Bramka VoiceIp jest fajna ale szczerze mówiąc to mamy w domu dwie komórki (służbowe :-) ) i nie będę raczej z niej korzystał. Zresztą w ogóle mało rozmawiamy przez telefon - raczej skype używamy. Za samo QOS nie chcę aż tyle zapłacić.

Więc zostaję z założeniami - urządzenie all in one, do 300 zł, Qos i nie musi być chyba linksys.

(mogę pomarudzić z zakupem bo dziś mi TP SA znowu nie dosłała umowy więc kolejny tydzień w plecy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi