Piotr77 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Właśnie dopinam umowę z Netią na internet po łączu TP (po 3 miesiącach) i byłem już zdecydowany na modem/router w jednym ale znalazłem jeszcze ten WAG 54GS. Wcześniej z opcji TP Link, Netgear, Linksys wybrałem WAG200G Czy ktoś mi mógłby powiedzieć czym właściwie się różnią te dwa urządzenia? Widzę wyraźnie że tylko speedboosterem którego i tak nie użyję bo mam intelowską kartę w lapku i nie jest z nim kompatybilna. Pozostałe parametry wydają się dla mnie takie same. WAG200G WAG54GS W routerze najbardziej zależy mi na QOS lub jej pochodnych. I żeby ukrócić inne dyskusje - Tak - chce linksysa, Tak - chce kombajn typu wszystko w jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Gołym okiem to faktycznie różnią się tylko SpeedBoosterem... QOS w obydwu routerach jest strasznie biedny :-| Najlepiej sam przyjrzyj się możliwością tego sprzętu... WAG200G WAG54GS Jak już tak się uparłeś na kombo to może pojedź po całości i kup WAG54GP2-E2 ? Dodatkowo masz świetną bramkę VOIP przez co również jest bardzo rozbudowane QOS (przynajmniej w porównaniu z powyższymi modelami). Poczytaj instrukcję, bo emulatora nie ma. Edytowane 5 Września 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr77 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dzięki za linki, Rzeczywiście po analizie instrukcji prawie się przekonałem do polecanego przez ciebie modelu tylko ta cena. Bramka VoiceIp jest fajna ale szczerze mówiąc to mamy w domu dwie komórki (służbowe :-) ) i nie będę raczej z niej korzystał. Zresztą w ogóle mało rozmawiamy przez telefon - raczej skype używamy. Za samo QOS nie chcę aż tyle zapłacić. Więc zostaję z założeniami - urządzenie all in one, do 300 zł, Qos i nie musi być chyba linksys. (mogę pomarudzić z zakupem bo dziś mi TP SA znowu nie dosłała umowy więc kolejny tydzień w plecy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...