Puchacz1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Witam. Zacząłem właśnie liceum... trzeba myśleć już o maturze. Chciałem się was w związku z tym zapytać jak wy się uczyliście...? Średnią przez całe życie utrzymywałem na poziomie +/- 4,5 i teraz też mam zamiar taką utrzymać... Chciałem się was spytać także jak zmuszacie się do nauki... wiem, że nauka podstawą ale jakoś nie chce mi się uczyć i zawsze znajdzie się jakiś powód by odwlec naukę o kolejny jeden dzień. Teraz chcę to zmienić. Chciałbym uczyć się szybciej i efektywniej. Może macie jakieś sposoby 'zmuszenia się do uczenia' tak aby zostało to w głowie na dłużej .... W sumie lubię się uczyć i zdobywać nową wiedzę ale tak jak już pwiedziałem chciałbym to robić bardziej systematycznie . Jeśli macie jakieś sposoby to proszę o udzielenie jakichś wskazuwek lub sposbów jakimi się uczyliście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 byl taki temat juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) liceum to wiesz co... :D zrob sobie dobra opinie na pierwszym roku i bedziesz mial spokoj pozniej ;) ja jak sie uczylem na jakies wazniejsze sprawdziany to zawsze wybieralem sobie to czego mam sie nauczyc, a potem robilem selekcje na rzeczy wazne i mniej wazne :) potem z ksiazki 80 stron, wazne były 3 :D i jakos dalej do przodu ;) zreszta zalezy jakie liceum, bo jak jakies dobre to encyklopedie do snu polecam, hehe :D :D Edytowane 4 Września 2007 przez S1Sweet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Ja zawsze jak sie miałem uczyć to brałem książki kładłem sie na łóżku, zaczynałem czytać.... i zasypiałem po 5 min Serio jedyny przedmiot przy którym nie zasypiałem to matma ale z matmą to było tak, że chociaż bym się zesrał to musiałem dokończyć zadanie które zacząłem więc za często nie zaczynałem ;) Dzięki tej technice skończyłem w tym roku LO i zdałem maturę ;) Na politechnice chyba ta metoda nie przejdzie :lol: Edytowane 4 Września 2007 przez KAX_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 ... wazne były 3 :D i jakos dalej do przodu ;) ...Eeee, ważne żeby było 2 i dalej do przodu ;] A o maturze to ja zacząłem myśleć jakieś 2 tygodnie przed nią (poza ustnym polakiem, ale tera sie chyba delikatnie sys zmienił coś mi się obiło). Generalnie "nową" maturę można zdać "z marszu" nie posiadając wiedzy. Pyzatym w LO jesteś, baw się, używaj życia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) problem w tym, że zamierzam zdobyć jak największą wiedzę z LO (co za tym idzie napisać dobrze mature) i później jechać na jakieś dobre studia. Pozatym nie mam za bardzo wyjścia bo jak spadne z obojętnie jakiego przedmiotu na 3 to mnie chyba rodzinka 'ubije z marszu' :D. Chcę poćwiczyć w szczególności przedmioty ścisłe (mata) bo mam straszny problem z rozwiązywaniem zadań co jest dość ważne jak na moje oko...Chciałbym się na studia informatyczne wybrać... więc muszę pracować nad sobą od teraz... no właśnie tylko jak ? :D. niestety do jednego z lepszych szkół w moim mieście nie udało się dostać bo zabrakło mi 8 pkt... Teraz mam zamiar dostać się na jaknajlepsze studia. Jak to mówią co Cie nie zabije to Cie wzmocni... xD. Czy tak czy tak do nauki muszę sie przyłożyć... i zdobyć jak największą wiedzę. Nie mam zamiaru robić już przestoi w nauce ... jak to było w gimnazjium. Potrzebuje jakiegoś szybszego sposobu na nauke by korzystać z tego życia jak najwięcej i nie siedzieć przed książkami :P Edytowane 4 Września 2007 przez Puchacz1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ledwo do LO przyszedłeś i już Ci nauka w głowie :lol: Nie no doceniam to, ambitny teraz ten 91 rocznik :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 poprostu wiem, że jak teraz zawale to będzie się to za mną wiło przez kolejne 3 lata... Pozatym myślisz, że mi sie chce uczyć :PP to jesteś w błędzie :D. Narazie odpoczywam bo nic nie zadają ale niedługo się zacznie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 poprostu wiem, że jak teraz zawale to będzie się to za mną wiło przez kolejne 3 lata... Pozatym myślisz, że mi sie chce uczyć :PP to jesteś w błędzie :D. Narazie odpoczywam bo nic nie zadają ale niedługo się zacznie... :blink: Ty poszedłeś do liceum żeby się uczyć ? Imposibilnee, zawsze się znajdzie jakaś ważniejsza rzecz. :D A tak serio to jak już chesz się naprawdę uczyć, to może ucz się przedmiotów które chcesz zdawać na maturce. Tak się teraz zastanawiam kto myśli o maturce w I klasie.... :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Jak się uczyć? Przejrzyj: "kampania Wrześniowa" Czyli Egzaminy Poprawkowe Efektywna Nauka Języków Obcych Potrzebna Pomoc! Macie Jakiś Szybki Sposób Uczenia Sie Słowek Z Języka Obcego Metody Uczenia Się Angielski.....maturka :/ I najważniejsze: A Może By Tak Nie Iść Do Szkoły? Po tym dopisz się do któregos tematu i kolejnym razem przed zalozeniem tematu uzyj wyszukiwarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...