Skocz do zawartości
Puchacz1

Jak Się Uczyć By Coś Z Tego Zostawało W Głowie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacząłem właśnie liceum... trzeba myśleć już o maturze. Chciałem się was w związku z tym zapytać jak wy się uczyliście...? Średnią przez całe życie utrzymywałem na poziomie +/- 4,5 i teraz też mam zamiar taką utrzymać... Chciałem się was spytać także jak zmuszacie się do nauki... wiem, że nauka podstawą ale jakoś nie chce mi się uczyć i zawsze znajdzie się jakiś powód by odwlec naukę o kolejny jeden dzień. Teraz chcę to zmienić. Chciałbym uczyć się szybciej i efektywniej. Może macie jakieś sposoby 'zmuszenia się do uczenia' tak aby zostało to w głowie na dłużej .... W sumie lubię się uczyć i zdobywać nową wiedzę ale tak jak już pwiedziałem chciałbym to robić bardziej systematycznie . Jeśli macie jakieś sposoby to proszę o udzielenie jakichś wskazuwek lub sposbów jakimi się uczyliście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

liceum to wiesz co... :D

zrob sobie dobra opinie na pierwszym roku i bedziesz mial spokoj pozniej ;)

ja jak sie uczylem na jakies wazniejsze sprawdziany to zawsze wybieralem sobie to czego mam sie nauczyc, a potem robilem selekcje na rzeczy wazne i mniej wazne :) potem z ksiazki 80 stron, wazne były 3 :D i jakos dalej do przodu ;) zreszta zalezy jakie liceum, bo jak jakies dobre to encyklopedie do snu polecam, hehe :D :D

Edytowane przez S1Sweet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze jak sie miałem uczyć to brałem książki kładłem sie na łóżku, zaczynałem czytać.... i zasypiałem po 5 min Serio jedyny przedmiot przy którym nie zasypiałem to matma ale z matmą to było tak, że chociaż bym się zesrał to musiałem dokończyć zadanie które zacząłem więc za często nie zaczynałem ;) Dzięki tej technice skończyłem w tym roku LO i zdałem maturę ;) Na politechnice chyba ta metoda nie przejdzie :lol:

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... wazne były 3 :D i jakos dalej do przodu ;) ...

Eeee, ważne żeby było 2 i dalej do przodu ;] A o maturze to ja zacząłem myśleć jakieś 2 tygodnie przed nią (poza ustnym polakiem, ale tera sie chyba delikatnie sys zmienił coś mi się obiło). Generalnie "nową" maturę można zdać "z marszu" nie posiadając wiedzy.

Pyzatym w LO jesteś, baw się, używaj życia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym, że zamierzam zdobyć jak największą wiedzę z LO (co za tym idzie napisać dobrze mature) i później jechać na jakieś dobre studia. Pozatym nie mam za bardzo wyjścia bo jak spadne z obojętnie jakiego przedmiotu na 3 to mnie chyba rodzinka 'ubije z marszu' :D. Chcę poćwiczyć w szczególności przedmioty ścisłe (mata) bo mam straszny problem z rozwiązywaniem zadań co jest dość ważne jak na moje oko...Chciałbym się na studia informatyczne wybrać... więc muszę pracować nad sobą od teraz... no właśnie tylko jak ? :D. niestety do jednego z lepszych szkół w moim mieście nie udało się dostać bo zabrakło mi 8 pkt... Teraz mam zamiar dostać się na jaknajlepsze studia. Jak to mówią co Cie nie zabije to Cie wzmocni... xD. Czy tak czy tak do nauki muszę sie przyłożyć... i zdobyć jak największą wiedzę. Nie mam zamiaru robić już przestoi w nauce ... jak to było w gimnazjium.

Potrzebuje jakiegoś szybszego sposobu na nauke by korzystać z tego życia jak najwięcej i nie siedzieć przed książkami :P

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu wiem, że jak teraz zawale to będzie się to za mną wiło przez kolejne 3 lata...

Pozatym myślisz, że mi sie chce uczyć :PP to jesteś w błędzie :D. Narazie odpoczywam bo nic nie zadają ale niedługo się zacznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu wiem, że jak teraz zawale to będzie się to za mną wiło przez kolejne 3 lata...

Pozatym myślisz, że mi sie chce uczyć :PP to jesteś w błędzie :D. Narazie odpoczywam bo nic nie zadają ale niedługo się zacznie...

:blink:

Ty poszedłeś do liceum żeby się uczyć ? Imposibilnee, zawsze się znajdzie jakaś ważniejsza rzecz. :D

A tak serio to jak już chesz się naprawdę uczyć, to może ucz się przedmiotów które chcesz zdawać na maturce. Tak się teraz zastanawiam kto myśli o maturce w I klasie.... :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...