Destiny Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Hej! Moj kumpel niedlugo wraca z USA i zastanawia sie czy nie kupic dodatkowego laptopa ktory moglby tu sprzedac. Prosil mnie zebym sie dopytal jak to wyglada na granicy, poniewaz on ma tez swojego ktorego bedzie wiozl. Wiadomo ze musialby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> oba ze soba do podrecznego bagazu, albo jeden dac do duzego. Jak wygladaja procedury na lotnisku? Czy kaza odpalac lapa? Na jakiej podstawie jest naliczane clo itd?? Aa, on wraca przez Irlandie i dopiero do Polski. Wiec czy ma ktos pojecie jak to jest na wyspach pod tym wzgledem?? Dzieki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 W podręcznym powinno nie być żadnych kłopotów. Byleby w pudełku nie wiózł, bo wtedy mogą zwrócić uwagę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 W podręcznym może się zdarzyć, że będą go kazali uruchomić. Widzą BIOSa i już jest ok- nie chodzi o sprawdzanie legalności, bo jak z tym to nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 A co jesli lapek jest nowka kupiony, i nie ma postawionego systemu?? Nie beda sie czepiac?? Kiedys pamietam bylo tak chyba ze trzeba bylo jakos udowodnic to ze ten laptop jest twoj, tzn pokazac ze sa jakies fotki czy cos, a ze to nie do sprzedania czy cos bo wtedy clo narzucali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Ja jechalem w kwietniu z rodzina do stanow i spowrotem mielismy ze soba w sumie trzy laptopy - macbooka - dwutygodniowego, moje 2letnie FJS, i nowego hapeka rozruszanego trzy dni przed wyjazdem - nikt na to nie patrzy jak jest w podrecznym, kladziesz go do kuwety z portfelem zegarkiem paskiem i mp3 ;). ja tez slyszalem jakies dziwne opowiesci np na temat sprawadzania oryginalnosci systemu na granicy ale nic sie nie potwierdzilo... zreszta nie wiem jakim prawem mieli by to robic ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 A co jesli lapek jest nowka kupiony, i nie ma postawionego systemu?? Nie beda sie czepiac?? Kiedys pamietam bylo tak chyba ze trzeba bylo jakos udowodnic to ze ten laptop jest twoj, tzn pokazac ze sa jakies fotki czy cos, a ze to nie do sprzedania czy cos bo wtedy clo narzucali??W życiu nie słyszałem o żadnym udowadnianiu, bo to by była po prostu głupota. Chodzi o to, żeby zobaczyli że komputer w ogóle działa, starczy im sam BIOS, a to po to żeby mogli być pewni że nic w nim nie przemycasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 A co jesli na kompie nie ma postawionego jeszcze systemu?? bo powiedzmy ze kupi go na tyle pozno zeby nie mial czasu sie z tym bawic itd. Wiekszosc kompow z pre-instalowanym systemem chyba jest neiaktywna do pierwszegoo uruchomienia?? Kiedys chodzily ploty ze jak komp byl nowy itd to w polsce chcieli clo narzucac itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 bios masz zawsze... byłem swiadiem jak kazali gosciowi wlaczyc telefon komorkowy a on mowi ze mu bateria padła kazali mu ja oddać telefon obejrzeli z kazdej strony, podotykali specjalnymi sciereczkami ktore nastepnie sprawdzili na obecnosc czegoś tam nie wiem czego i taki tel dopiero bez bateri mogł wniesc na poklad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 A jest moz tu taka osoba ktorej kazali placic clo,a jak tak to ile wynosi? Sam jestem teraz w USA i patrzac jak w dol leci dolar zastanawialm sie czy nie przywiezc jakiegos lapka na sprzedaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...