m2c Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam Znajomy poprosil mnie ostatnio o zlozenie komputera. Bedzie to athlon x2 4000. Potrzebuje stabilnej i niedrogiej płyty głównej pod tego procka. Znajomy nie bedzie go podkrecal. Wazne zeby dobrze i bezproblemowo dzialala. Wybralem Foxconn N570SM2AA, gdyz slyszalem ze ma dobry uklad zasilania i ze nie ma z nia wiekszych problemow. Ewentualnie Abit KN9, ale nie wiem czy gdzies dostane. 280zl to gorna granica cenowa, a dobrze by bylo znalesc tansza plyte ktora moze nie ma mozliwosci OC ale za to bezproblemowo dziala. Piszcie jezeli macie jakies propozycje, bede bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje. PS Delta 400W powinna spokojnie dac sobie rade z athlonem x2 4000 i geforce 7600GT? + 1giga ramu, karta muzyczna, nagrywarka i jakies drobne sprzety pod usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 biostar tforce 560+ na Am2+ :) za te 260 zł ją dorwie delta da sobie radę spokojnie, ale grafę bym zmienił na 7600gs/8600gt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2c Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dzieki za odpowiedz. Latwiej bedzie skompletowac sprzet majac 3 plyty do wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ja mialem Asusa M2N32 SLI Deluxe WiFi i nie moglem narzkac... bardzo fajna płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 za jedyne 600 zł :angry: zastanów się, co Ty klepiesz ... za 600 zł to przecież można mieć proca + mobke na LGA775 i C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2c Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) za jedyne 600 zł :angry: zastanów się, co Ty klepiesz ... za 600 zł to przecież można mieć proca + mobke na LGA775 i C2D Ktora plytke konkretnie? Jezeli jest tania a dobra to oczywiscie wolalbym c2d i moze przekonam znajomego. I jeszcze pytanko na inny temat: Czy nowe plyty wykrywaja dyski SATA czy nadal trzeba sterowniki z dyskietki instalowac? Ja zyje jeszcze w czasach athlona XP i moja plytka wymaga sterow, a stacje dyskietek to juz przezytek ;) I czy warto brac ram w dual channel? Slyszalem ze wzrost wydajnosci jest niezauwazalny. Edytowane 6 Września 2007 przez m2c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Wzrost wydajności ramów w dualu na poziomie 5%, może ciut wiecej. Mobasy wykrywają SATA spokojnie. Te sterowniki to jeszcze era s.939 :D wiem bo mam :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 czyli za 600 zł proc+mobo na 775 ? E2140 - 230 zł Abit IP35-E - 370 zł / Foxconn P35A - 400 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2c Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) czyli za 600 zł proc+mobo na 775 ? E2140 - 230 zł Abit IP35-E - 370 zł / Foxconn P35A - 400 zł E2140 to jest dual core a nie core 2 duo o ile sie nie myle? Jest lepszy niz athlon? Edit: Ok juz wiem, to troszeczke okrojony c2d. Nie ma troszke tanszych a dobrych plyt pod tego procka? Nie bedzie podkrecania. Edytowane 6 Września 2007 przez m2c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Trochę tańsza jest GIGABYTE GA-965P-S3. Ale aż grzech nie podkręcić tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...