Skocz do zawartości
m2c

Stabilna Płyta Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znajomy poprosil mnie ostatnio o zlozenie komputera. Bedzie to athlon x2 4000. Potrzebuje stabilnej i niedrogiej płyty głównej pod tego procka. Znajomy nie bedzie go podkrecal. Wazne zeby dobrze i bezproblemowo dzialala.

Wybralem Foxconn N570SM2AA, gdyz slyszalem ze ma dobry uklad zasilania i ze nie ma z nia wiekszych problemow. Ewentualnie Abit KN9, ale nie wiem czy gdzies dostane. 280zl to gorna granica cenowa, a dobrze by bylo znalesc tansza plyte ktora moze nie ma mozliwosci OC ale za to bezproblemowo dziala.

Piszcie jezeli macie jakies propozycje, bede bardzo wdzieczny.

Z gory dziekuje.

PS

Delta 400W powinna spokojnie dac sobie rade z athlonem x2 4000 i geforce 7600GT? + 1giga ramu, karta muzyczna, nagrywarka i jakies drobne sprzety pod usb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za jedyne 600 zł :angry: zastanów się, co Ty klepiesz ... za 600 zł to przecież można mieć proca + mobke na LGA775 i C2D

Ktora plytke konkretnie? Jezeli jest tania a dobra to oczywiscie wolalbym c2d i moze przekonam znajomego.

I jeszcze pytanko na inny temat: Czy nowe plyty wykrywaja dyski SATA czy nadal trzeba sterowniki z dyskietki instalowac? Ja zyje jeszcze w czasach athlona XP i moja plytka wymaga sterow, a stacje dyskietek to juz przezytek ;)

I czy warto brac ram w dual channel? Slyszalem ze wzrost wydajnosci jest niezauwazalny.

Edytowane przez m2c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli za 600 zł proc+mobo na 775 ?

E2140 - 230 zł

Abit IP35-E - 370 zł / Foxconn P35A - 400 zł

E2140 to jest dual core a nie core 2 duo o ile sie nie myle? Jest lepszy niz athlon?

Edit: Ok juz wiem, to troszeczke okrojony c2d.

Nie ma troszke tanszych a dobrych plyt pod tego procka? Nie bedzie podkrecania.

Edytowane przez m2c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi