Strongmen Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Witam chcialem sie doradzic: jaka jest najlepsza plyta pod P3 slot1 na BX440 ?? gdyz posiadam calkiem fajnego P3 600mhz, ma via lecial na 166FSB spokojnie a mnie zalezalo by na kupnie mobo na BX, ponoc jest najlepszy dla P3 (najlepsza wydajnosc) i cenowo wypada rewelacyjnie Do tego posiadam niezle pamieci winbondy BH-75 oraz Seitec 6ns .. 166MHZ robia bez wieksyzch problemow... gorzej moze byc z MOBO ... ale slyszalem ze pomimo iz BX oficjalnie smigaly na 100FSB to ponoc byl ludzie co wyciagali z nich stabilnie 160 i nawet wiecej ;-) ... i wlasnie na takiej MOBO by mi zalezalo (z wypasionym najlepiej modowanym biosem) AGP sie nie przejmuje gdyz uzywam i tak karty PCI ... ponad to czytalem gdzies ze jest mod na zablokowanie PCI ... tak wiec - prosba teraz o wybranie tej NAJLEPSZEJ na BX440... wstepnie myslalem o ABIT BE6-II (sa jakies rozne rev) ABIT BH6 ew cos od Asusa ... (w tej chwili posiadam DTK na BX440 jednak fsb 133 nie jest do konca stabilne bo plyta lapie freezy i sie zawiesza czasem) Edytowane 5 Września 2007 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ja najwyższe FSB uzyskałem na ASUSIE TUSL-2, nieco gorzej było na ABICIE BX-133 Raid i bardzo podobnie było również na ABICIE BE6-II v1.2. Wysokie FSB udało mi sie uzyskać też na ASUSIE na jakmś VIA ale za cholere nie przypomne sobie terez moedu :mur: Mój typ to: ASUS TUSL-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dzieki za zainteresowanie ;-) tak tez czytalem o tej mobo jest swietna ...i pewnie bym sie zdecydowal na jej zakup gdyby nie fakt ze potrzebuje mobo na SLOT1 ;-) chodzi mi wlasnie o ta Najlepsza na SLOT1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Racja mój bład :blink: Zatem mój typ na SLOT1 to: ABIT BE6-II v1.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgoth88 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 też stawiam na BE6-II, ale licz się z tym że po jakimś czasie będziesz musiał kilka kondensatorów wymienić swego czasu miałem BF6 (to to samo co BE6-II, tylko bez dodatkowego kontrolera ATA/66 i z jednym slotem PCI więcej) i bez najmniejszego problemu wycisnąłem z niej FSB 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 też stawiam na BE6-II, ale licz się z tym że po jakimś czasie będziesz musiał kilka kondensatorów wymienić swego czasu miałem BF6 (to to samo co BE6-II, tylko bez dodatkowego kontrolera ATA/66 i z jednym slotem PCI więcej) i bez najmniejszego problemu wycisnąłem z niej FSB 150 Mobo juz kupiona Zobaczymy co uda mi sie wyciagnac z tej mobo ;-) napewno sie pochwale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...