Najgorszy77 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam, Posiadam nastepującą konfiguracje: 1. C2D 6300 2. Asus P5N-E 3. 2x1 GB ddr2 ocz 800 mz 4. Geforce 8800 gts 320 mb 5. Bequiet 550 W Napotkałem nastepujący problem, mianowicie padło wyjscie tv-out w grafice wiec poszła do serwisu na gwarancji, w zamian na czas naprawy dostałem 7600 GT Gigabyte 120 MB. Po podpieciu tejze karty w aplikacjach 3d nastepuje zwiecha systemu po jakis 5 sek. Wykonałem juz następujące czynności, lecz nic nie podziałało: 1. Zmiany sterowników 2. Zmiany biosu grafiki oraz płyty głównej 3. Zmniejszenie taktowania rdzenia i pamieci grafiki 4. Reinstalacja systemu 5. Wyłączenie łączenia zapisu Nastepnie zarzuciem od kumpla gf 6800 gt śmiga bez problemu bez zwiechy, a u niego ten gf7600 gt tez śmiga bez problemu. Dodam iż żaden element kompa nie jest podkręcany. Moja wiedza w tym temacie sie juz skończyła, wiec proszę o pomoc. Do czasu otrzymania mojej karty czyli jakis miesiac bede musial korzystac z grafiki zastepczej, a nie musze mowic jak to jest kiedy nie mozna zagrac bo przez jakis dziwny zbieg komp pada. Pozdrawawiam, i czekam na jakiekolwiek sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Mam pomysła - zamień się z kumplem na czas naprawy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 a nie lepiej w temacie o 7600 hmm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wybaczcie, że nie w temacie o 7600, ale jestem naprawde w potrzebie. A zamiana z kumplen nie wchodzi w gre, dajcie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Wybaczcie, że nie w temacie o 7600, ale jestem naprawde w potrzebie. A zamiana z kumplen nie wchodzi w gre, dajcie spokój. Jak z wentylacją karty grafiki, jej temperatury..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Wentylacja jest bardzo dobra ponieważ działa na 8800 gts a ta ma w spoczynku 71 stopni. Natomiast ferelny GF 7600 GT w spoczynku ma 41 a próg zwalniania jest przy 130. Nawet jak obniżałem taktowania na rdzeniu z 560 na 500 i pamięci z 500 na 450 to nic nie dało. Niesadze aby temperatura była przyczną zwiechy. Dodatkowym faktem przemawiającym za tym jest to iż tempertura płyty bez GF8800 spadła z 54 na 36. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 patrzyles w dzienniku bledow czy cos jest napisane? rozumiem ze problem na XP z sp2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Dziwne... może to zależy od płyty? Nie lubi 7600Gs? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 A jak zasilanie? 7600GT ciagnie cale zasilanie z PCI-E, moze tu jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...