Macu Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witam. Kupiłem używanego radeona 9600xt z radiatorami na pamięciach. Właściel twierdził, że karta nigdy nie była kręcona. Początkowo wszystko działało OK, aż do czasu kiedy zainstalowałem stery omegi. W grach zaczęły pojawiać się aretfakty. W związku z tym wróciłem do starych, zwykłych catalyst, ale i tutaj artefakty pojawiają się już po 2-3 minutach od włączenia komputera. Zarówno w grach jak i w windowsie. Sypie nimi dość mocno, w BFie 1942 do tego stopnia, że nie da się w ogóle chodzić, bo nic nie widać. W windzie też klawo nie jest. Wziąłem jednak tę kartę do brata i na jego Athlonie 950 Mhz i 256 RAMach żadnych artefaktów nie zaobserwowałem (na agp 4x, u mnie 8x). Odpaliłem rzeczonego BFa, jak również 3D Marka 2003. Czy ktoś może orientuje się, co może powodować powstawanie tychże artefaktów? Może to jednak wina sterów? Nie chce pochopnie dysku formatować. Warto dodać, że mój stary Radek 9000 pro na tych samych sterownikach działa normalnie. Mój sprzęt: Athlon 2400 1 GB RAM MSI KT4V Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Hmm. Przegrzewanie sie karty ? Najbardziej prawdopodobne, ale jesli na innym sprzecie dziala.. Powiedz jakie masz stery, i aha. Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Hmm. Przegrzewanie sie karty ? Najbardziej prawdopodobne, ale jesli na innym sprzecie dziala.. Powiedz jakie masz stery, i aha. Jaki masz zasilacz?Mozna to tak wytlumaczyc ze u brata jest chlodniej w budzie, ale obstawiam raczej zasilacz jesli karta czysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 jesli w budzie brata jest chlodniej to ja nie widze problemu w otwarciu obudowy Macu i ew. podmuchanie tam wentylatorem jakims, chociazby pokojowym zeby upewnic sie czy to temperatura czy nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Jeśli nie wyłączyłeś to wyłącz Fast Writes. Umożliwia uruchomienie szybszego trybu transmisji danych dla karty graficznej, czyli procesor transmituje dane bezpośrednio do kart graficznej pomijając pamięć roboczą , przez co zwiększa się wydajność karty graficznej (oczywiście nie jest to różnica szokująca). Czasami to powoduje problemy jaśniej: advenced chipset features > agp timing control > agp fast write > disable Edytowane 6 Września 2007 przez Techno_Boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...