loomp Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Witam, Planuje kupić nowy sprzęt, a jako że nie siedzę w temacie liczę na Waszą pomoc. Moja obecna konfiguracja: Mobo: MSI k8N Neo FSR Procesor: Sempron 2800+ 64bit s.754(OC z 1,6Ghz do 2,0 GHz) Grafika: Gf 7300GT (OC GPU 400Mhz Pamięć 800Mhz) Pamięć: 1,5GB DDR 400Mhz (OC 420Mhz) Dyski: SATA I Segate Baracuda 80GB + SATA II Segate Baracuda 240GB (oba 7.200) Zasilacz: Cooltec 400W Wizja nowego sprzętu: Mobo: MSI P35 NEO-2 FR Procesor: INTEL Core 2 Duo E6750 2.66 GHz Grafika: Palit GF 8600GT SONIC PLUS Pamięć: DDR2 OCZ Rev. 2 PLATINUM 2GB/800 2X1024MB CL4 Dyski: Zostają Zasilacz: Zostawić czy zmienić (?) P.S. Gdyby ktoś był w stanie to proszę jeszcze o wycenę starego sprzętu (Mobo + RAM + Proc + Grafa) Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Edytowane 6 Września 2007 przez loomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zasilacz zmienić. Mobo możesz zmienić na Foxconna P35A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 wycena - allegro.pl ... zasilacz - do kosza . Kup Delta 400W/AmacroX AX-450PNF/Huntkey 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loomp Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Co ma Foxconn P35A czego nie ma MSI którą wymieniłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 dobrą wydajność na defie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loomp Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 dobrą wydajność na defie ? Jak już pisałem, nie jestem w temacie. Mógłbyś nieco rozjaśnić ? MSI wizualnie wydała mi się bardziej dopieszczona (chłodzenie) stąd mój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Możesz brać MSI, ale musisz poustawiać ręcznie timingi pamięci ram itd. Foxconn P3A jest też już sprawdzony i bardzo dobry. W sumie z tego co piszą ma jednak troszkę gorsze chłodzenie niż MSI, ale raczej bardzo trudno będzie go przegrzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mərəγō Saēnō Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 sugerowałbym raczej coś na nforce 6** z obsługą pamięci DDR2 ECC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 w cenie ok. 400 zł :rolleyes: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loomp Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 w cenie ok. 400 zł :rolleyes: ?? Coś takiego ? Albo taka ? Nie wiem tylko jak z tą pamięcią ECC, muszę nieco zgłębić temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...