Skocz do zawartości
-=Qroń=-

Kingi 667 Czy A-data 800?

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę noobiaste pytanie, ale może będziecie wiedzieć czy na jakiś konkretnych kościach robione są A-DATA 800Mhz, bo jeżeli chodzi o Kingstony to słyszałem, że generalnie większość jest na Elpidach robią po 900 i więcej Mhz'tów.

Kingston 2x1024MB 667Mhz

A-Data 2x1024MB 800Mhz

Tak na chłopski rozum to bym się bardziej skłaniał na te A-Data, ale może czegoś nie wiem.

Jak ktoś z moderacji uzna, że to bardziej będzie pasowało w "co kupić" to niech przerzuci, bo dopiero teraz wpadłem na to że może jednak źle umiejscowiłem ten temat. Sorka

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam i a-daty i kingi i kreca sie mniej wiecej tak samo .. kingi robia wprawdzie 880 na 2,1 V i 900 na 2.2 na 4-4-4-12 i trocheee sie grzeja .. a a-daty spokojnie 900 na 2,1 V i potem doszly do 1050 5-5-5-18 :)

sporej roznicy w cenie nie ma wiec jak dla mnie to bezroznicy :) bierz ktore ci sie bardziej "podobaja"..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tak to spoko, generalnie jeśli chodzi o takty to i te 800Mhz na a-data mi styknie, kwestia bardziej timingów, ale skoro mówisz że są spoko to chyba właśnie je wezmę. Dziękóweczka

bierz A-daty, wlasnie je sobie testuje, bo OCZ przyszly do mnie popsute , wiec mam jako pamiec zastepcza i musze powiedziec ze jestem pozytywnie zaskoczony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz A-daty, wlasnie je sobie testuje, bo OCZ przyszly do mnie popsute , wiec mam jako pamiec zastepcza i musze powiedziec ze jestem pozytywnie zaskoczony :P

A no dzięki wielkie za to info, jak tak to już jestem na 100% pewny, ze wezmę A-daty/ Sorki, że odpisuję z takim opóźnieniem, ale od 10 do 22 robi swoje i rano nie mam czasu, żeby tu zajrzeć. Jeszcze raz dzięki i chyba będzie temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli te adaty robia 900 - 950mhz na 4 4 4 12 , to nie ma co sie wogole nad nimi zastanawiac - wez tansze kingstony.

wszystkie pamieci jakie mialem robily przynajmniej 930 na 4 4 4 12, wiekszosc ok 950 - 960... co lepsze 980 - 1000mhz na 4 4 4 12 przy normalnym V na codzien (ok 2,0 - 2,1v)

sam chcialem kupic te adaty, ale z tego co o nich czytam, to sa naprawde kiepskie (jak na swoja cene)

zawsze mozna tez kupic kingmaxy 1066 (2x1gb kosztuje w granicach 300zl - czyli i tak przynajmniej 20zl mniej niz adaty - bedzie na piwko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli te adaty robia 900 - 950mhz na 4 4 4 12 , to nie ma co sie wogole nad nimi zastanawiac - wez tansze kingstony.

No tyle, że właśnie te A-data są tańsze :P. Różnica 3 zeta, także żadna, ale chodziło mi o to czy Kingi jednak nie będą lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi