-=Qroń=- Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Trochę noobiaste pytanie, ale może będziecie wiedzieć czy na jakiś konkretnych kościach robione są A-DATA 800Mhz, bo jeżeli chodzi o Kingstony to słyszałem, że generalnie większość jest na Elpidach robią po 900 i więcej Mhz'tów. Kingston 2x1024MB 667Mhz A-Data 2x1024MB 800Mhz Tak na chłopski rozum to bym się bardziej skłaniał na te A-Data, ale może czegoś nie wiem. Jak ktoś z moderacji uzna, że to bardziej będzie pasowało w "co kupić" to niech przerzuci, bo dopiero teraz wpadłem na to że może jednak źle umiejscowiłem ten temat. Sorka Edytowane 6 Września 2007 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 mam i a-daty i kingi i kreca sie mniej wiecej tak samo .. kingi robia wprawdzie 880 na 2,1 V i 900 na 2.2 na 4-4-4-12 i trocheee sie grzeja .. a a-daty spokojnie 900 na 2,1 V i potem doszly do 1050 5-5-5-18 :) sporej roznicy w cenie nie ma wiec jak dla mnie to bezroznicy :) bierz ktore ci sie bardziej "podobaja".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 jak tak to spoko, generalnie jeśli chodzi o takty to i te 800Mhz na a-data mi styknie, kwestia bardziej timingów, ale skoro mówisz że są spoko to chyba właśnie je wezmę. Dziękóweczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 jak tak to spoko, generalnie jeśli chodzi o takty to i te 800Mhz na a-data mi styknie, kwestia bardziej timingów, ale skoro mówisz że są spoko to chyba właśnie je wezmę. Dziękóweczkabierz A-daty, wlasnie je sobie testuje, bo OCZ przyszly do mnie popsute , wiec mam jako pamiec zastepcza i musze powiedziec ze jestem pozytywnie zaskoczony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 bierz A-daty, wlasnie je sobie testuje, bo OCZ przyszly do mnie popsute , wiec mam jako pamiec zastepcza i musze powiedziec ze jestem pozytywnie zaskoczony :P A no dzięki wielkie za to info, jak tak to już jestem na 100% pewny, ze wezmę A-daty/ Sorki, że odpisuję z takim opóźnieniem, ale od 10 do 22 robi swoje i rano nie mam czasu, żeby tu zajrzeć. Jeszcze raz dzięki i chyba będzie temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 jesli te adaty robia 900 - 950mhz na 4 4 4 12 , to nie ma co sie wogole nad nimi zastanawiac - wez tansze kingstony. wszystkie pamieci jakie mialem robily przynajmniej 930 na 4 4 4 12, wiekszosc ok 950 - 960... co lepsze 980 - 1000mhz na 4 4 4 12 przy normalnym V na codzien (ok 2,0 - 2,1v) sam chcialem kupic te adaty, ale z tego co o nich czytam, to sa naprawde kiepskie (jak na swoja cene) zawsze mozna tez kupic kingmaxy 1066 (2x1gb kosztuje w granicach 300zl - czyli i tak przynajmniej 20zl mniej niz adaty - bedzie na piwko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 jesli te adaty robia 900 - 950mhz na 4 4 4 12 , to nie ma co sie wogole nad nimi zastanawiac - wez tansze kingstony. No tyle, że właśnie te A-data są tańsze :P. Różnica 3 zeta, także żadna, ale chodziło mi o to czy Kingi jednak nie będą lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...