Ower_lolek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Witam. Chciał bym sie poradzić jaki zasilacz wybrać do Quad Core , planuje zakup Płyty Abit IP-35E , ma ona wejście na 8 pinową wtyczke EPS. Chodzi mi o to który zasilacz zapewni najstabilniejsze i wysokie napięcia temu procesorowi. Dodatkowym ogranicznikiem jest cena gdyż chce wydać około 200 zł. Myślałem nad Amaroxami ale nie mogę znaleść żadnych konkretnych testów co do ich lini +12v ATX. Proszę o pomoc i poradę. Pozdrawiam. Na razie najlepszy zasilacz jaki znalazłem to Corsair CMPSU-520HXEU - 520W najlepiej trzyma napięcia ... ale musiał bym za niego dać aż 339 zł ... Edytowane 7 Września 2007 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 I chcesz wydać 200 zł? :lol2: Poza tym mobo+proc to nie cały konfig, jeszcze jest kilka elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi ... podaj reszte podzespolow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Ja tam tylko powiem ze na moim BQ 550w nie ma zadnych problemow, ma on wtyczke 8 pinowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Ja tam tylko powiem ze na moim BQ 550w nie ma zadnych problemow, ma on wtyczke 8 pinowa. Problemem bedzie jednak wyrwanie takiego za 200 zl.. Oprocz reszty podzespolow, warto aby zainteresowany okrelil do jakich wartosci planuje podkrecac poszczegolne "klocki" Jako posiadacz dosc wymagajacego zestawu polecam uzywany przeze mnie model Chiefteca GPS-400AA-101A, jesli ma byc cicho, zrobic Fanswap. Edytowane 7 Września 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Pozostałe to jakiś GF 8600 ... standardowo 1 do 2 dyskyów , 1 napęd ... A Quada chce kręcić ponad 3 ghz więc patrze na zasilacz pod tym względem. Znalazłem zasilacze z wtyczkami 2 x 4 pin które mieściły by się w tej cenie ... np : PENTAGRAM Silent Force PSF-460-P12S Lub 430W YESICO SC430-PS12 BQ jest droższy od Corsaira i ma większe skoki napięć na +12V ATX. Edytowane 7 Września 2007 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...