Morthal Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Witam, Sterowniki kart mobilnych, czyli z notebooków, to naprawdę niezły bałagan. Jedne są wydajne, posiadają wszystkie bajery takie jak PowerMizer (np. 163.44), inne są mało wydajne, nie mają powermizera, ale zezwalają na o/c (np. 101.34). Moje pytanie jest więc, czy da się jakoś tak zedytować driver (np. ten 163.44) tak, aby zezwalał na o/c? Może jakiś plik podmienić ze 101.34? PS. Na początku miałem zamiar zamieścić ten post w "laptopach", jednak tam pewnie nie zaglądają "spece" od takich spraw. Edytowane 7 Września 2007 przez Morthal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 A riva tuner nie hula?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Nie, ani on ani nTune nie zapamiętują ustawień, po prostu te sterowniki go blokują. Próbowałem programem nvidia driver tweak, dostępnym z driver geniusem, jednak jak zaznaczę opcję "ustawienia częstotliwości zegara", dam zastosuj itd. to się to ustawienie resetuje przy próbie o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 A próbowałeś moze w Rivie zaznaczyć "Use alternate daemon" ? Może pomoże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthal Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Niestety nie (jest standardowo zaznaczone i nie da się odznaczyć). Tak jest z wszystkimi nowymi sterownikami serii 16x.xx i 15x.xx. O/C działa tylko pod serią 101, jednak te są bardzo ubogie, szczególnie jeżeli chodzi o oszczędzanie energii i ogólną wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...