Arronax Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Witam, Najbardziej to sie napalilem na Galaxy 7600 GS zalmana , karto bardzo chwalona chyba nawet i na tym forum. Nowka tak okolo 320 zl ale 1,4 ns . Na allegro jest obecnie uzywana ale za to 1,2 ns . Taka bym kupil chyba , tylko pytanie czy sie oplaca za 320 kupowac uzywana ? 2 sprawa z poczatku myslalem tylko o tej karcie bo chcialem uniknac wymiany zasilacza , jednak to chyba nie mozliwe bo zasilka to modecom feel 350 wlasnie o ktorym sie tu nie pisze zbyt pozytywnie Tak wiec jako ze pewnie zasilacz i tak i tak do wymiany to w gre moga wchodzic i inne karty. Tak jak juz pisalem , bylem juz wlasciwie przekonany do 7600 GS ale zobaczylem w jednym watku ze ktos polecil komus np PALIT RADEON HD2600PRO 256 - tansza . Myslalem tez nad rakie x1650 ddr3 ktorego mozna juz kupic i za 230zl . Chodzi mi o karte odpowiedna do procesora jaki posiadam czyli semprona 3600+ na s939 . Tak wiec sobie mysle ze nie ma sie chyba co ladowac w cos z Dx10 . Podsumowujac co byscie polecali pod ten konkretnie procek i 1,5 Gb DDR 400 ? ( narazie jest tylko 512 ale to sie zmieni) . Chodzi mi karte taka z ktora da sobie rade ten procek bo wiadomo , ze do nowych to on raczej jest za slaby. Zmieniam ostatnio sporo rzeczy dlatego fundusze troche ograniczone a pozatym to ja i tak duzo czasu na gry nie mam ale cos tam od czasu do czasu zagram ( czytaj kilka godzin na weekendzie jak Bog da ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 za 330zł kupisz już 8600gt i to byłby dobry wybór , ewentualnie Gf 7900Gs 1,2ns jak znajdziesz w tej cenie używkę or 7800GTX :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 wiesz myslalem troche na 8600 Gt i to nawetm nowym od palita ale czy warto kupowac taka karte do takiego procka? I jaki wtedy bym musial kupic zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 GF8600 gt jest szybszy, lecz ja ostatnio zakupilem wlasnie Radeona 2600 pro DDR3 Sapphire. Jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony (tez jestem niedzielnym graczem:).. Mysle ze w tym przedziale cenowym to bardzo dobra inwestycja. Zasilacz mam 350 W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) GF8600 gt jest szybszy, lecz ja ostatnio zakupilem wlasnie Radeona 2600 pro DDR3 Sapphire. Jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony (tez jestem niedzielnym graczem:).. Mysle ze w tym przedziale cenowym to bardzo dobra inwestycja. Zasilacz mam 350 W. no mozna go juz za 380 dostac . Tylko mnie zastanawia jeden fakt. Mianowicie czy Galaxy 7600 Gs jest juz karte obecnie znacznie gorsza od wlasnie radeona 2600 czy palita 8600GT ? I wlasnie glownie mi chodzi o to czy oplaca sie kupowac taka karte na D10 pod taki procek jak pisalem . Komp glownie do filmow , w gry to i tak moge grac starsze , nierobi mi to wielkiej roznicy bo w grach akurat dla mnie najmniej wazna jest grafa . Jedyna gra w ktora bym chcial zagrac w najblizszej przyszlosci jest wiedzmin i odpalony na takim 7600 Gs to on pewnie bedzie , czy da sie pograc senswnie to wlasnie chyba jeszcze nie wiadomo . Druga bedzie Fallout ale ten wyjdzie za rok a znajac zycie za 1,5 roku wiec bedzie trzeba pewnie i tak zmienic do niego grafe . Dlatego wlasnie nie koniecznie wsumie chce wydac na grafike 400zl bo za kilka miesiecy juz i tak potanieja to mozna bedzie wtedy cos kupic . Przez najblizsze 10 miesiecy to jedyny czas na odpoczynek to bedzie chyba u mnie jedynie podczas snu ( troche przesadzam ale duzo czasu na rozrywki to nie bede miec) A jest IMO masa gier z ktorymi swietnie da sobie rade wlasnie taka karta wiec pewnie kupie taka tylko moze uzywana . albo nawet taka ? http://allegro.pl/item239060853_x800_gto_2...gwarancja_.html Edytowane 7 Września 2007 przez Arronax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke666 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Mysle ze twoj procek przy wszystkich kartach o ktorych mowa, nie bedzie waskim gardłem.. A za swojego Sapphira dalem 330 zl. Teraz mozna kupic za 320 zl.. www.ulubiony.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) kupowanie teraz 7300 lub 7600 nie ma sensu - za ta cene mozna dostac o wiele lepsze karty. polecam radeona 2600pro lub geforca 8600gt, obie w wersji od palita. obie sa w 100% warte swojej ceny, dobrze sie podkrecaja a problemy ze sterami sa sukcesywnie likwidowane wraz z kolejnymi ich wersjami. a co do dx10 - gier w dalszym ciagu nie ma (mowie o natywnych programach pod d10, nie patchach lub wersjach demo), jak beda to sie zobaczy co i jak, ale nawet w dx9 nowe karty sa wydajniejsze. Edytowane 7 Września 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) kupowanie teraz 7300 lub 7600 nie ma sensu - za ta cene mozna dostac o wiele lepsze karty. polecam radeona 2600pro lub geforca 8600gt, obie w wersji od palita. obie sa w 100% warte swojej ceny, dobrze sie podkrecaja a problemy ze sterami sa sukcesywnie likwidowane wraz z kolejnymi ich wersjami. a co do dx10 - gier w dalszym ciagu nie ma (mowie o natywnych programach pod d10, nie patchach lub wersjach demo), jak beda to sie zobaczy co i jak, ale nawet w dx9 nowe karty sa wydajniejsze. wlasnie mialem napisac to samo , to znaczy ze chyba jednak tego palita wezme co piszesz , wersje pro , poczytalem troche na egieldzie i tam za za ponad 300zl polecali to a w agito jest teraz za 288 wiec pewnie zamowie , kwestia jeszcze tylko tego jakiego zasilacza to wymaga http://www.agito.pl/Seria_HD_2000/Palit_Xp...565.html?bid=39 zawsze to stowka mniej niz 4600GT a tu nawet i taniej ale sklep szerzej nie znany http://naszacena.pl/product.php?productid=204872 podobno ciut lepszy od 7600 Gs a cena nawet i nisza wiec sie sklaniam ku niemu Edytowane 7 Września 2007 przez Arronax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) co do zasilacza wymaganego przez ta grafe - pobor mocy tej grafy jest porownywalne z 7300/7600, chyba ze hardcorowo krecisz. wystarczy jakikolwiek dobry zasilacz 350/400W, niestety twoj feel to wyrob zasilaczopodobny, wiec musisz go wymienic dla bezpieczenstwa sprzetu. polecam delte 400 z allegro za 60+przesylka, sam ja mam i jestem bardzo zadowolony - cichutka i napiecia stabilne jak skala a palit 2600 pro najtaniej wedlug skapca (260 pln) jest tu: http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=218256 Edytowane 8 Września 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 no tak tez myslalem nad ta delta labo sa tez chyba teraz za 64 jakies fortrony na allegro , dobre to ? Chodzi mi o ten konkretny model. I jeszcze jedno pytanie . Czy kazdy zasilacz ma taki sam rozmiar? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 z tych ATX , chyba tak ... zasilacz - Delta 400W jest naprawdę dobra i mocna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) no okn pewnie kupie Delte bo tanio :wink: A np. nad takimi nie warto sie zastanawiac? http://allegro.pl/item230348812__zasilacz_..._gwar_fvat.html http://allegro.pl/item239466144_zasilacz_a...chy_gratis.html http://allegro.pl/item240130777_totalna_ci...fc_zobacz_.html http://allegro.pl/item240280215_hit_mustan...s_fv_24_gw.html http://allegro.pl/item240667674__okazja_za...war_24_mi_.html Edytowane 8 Września 2007 przez Arronax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 nie . głównie stali bywalcy czarnych list zasilaczy .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 oj nie warto. chyba ze chcesz miec zamiast kompa ognisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arronax Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 ok wiec Delta plus palit 2600 pro ale chyba jednak w agito chociaz troszke drozszy bo znany sklep a tamte raczej nie zbyt i do tego jakies slabe opisy tych kart i nawet zdjecia niewyrazne. 300 zl z przesylka to i tak niezle zwazywszy na to ze chcialem brac galaxy 7600 GS za 320 juz . Wsumie to chcialem karte od nvidi ale moze sie jednak nie zawiode na radku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...