Skocz do zawartości
Arronax

Grafa Ponizej 330 Zl Do Semprona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Najbardziej to sie napalilem na Galaxy 7600 GS zalmana , karto bardzo chwalona chyba nawet i na tym forum. Nowka tak okolo 320 zl ale 1,4 ns . Na allegro jest obecnie uzywana ale za to 1,2 ns . Taka bym kupil chyba , tylko pytanie czy sie oplaca za 320 kupowac uzywana ?

2 sprawa z poczatku myslalem tylko o tej karcie bo chcialem uniknac wymiany zasilacza , jednak to chyba nie mozliwe bo zasilka to modecom feel 350 wlasnie o ktorym sie tu nie pisze zbyt pozytywnie :damage_wall: Tak wiec jako ze pewnie zasilacz i tak i tak do wymiany to w gre moga wchodzic i inne karty.

Tak jak juz pisalem , bylem juz wlasciwie przekonany do 7600 GS ale zobaczylem w jednym watku ze ktos polecil komus np PALIT RADEON HD2600PRO 256 - tansza . Myslalem tez nad rakie x1650 ddr3 ktorego mozna juz kupic i za 230zl .

Chodzi mi o karte odpowiedna do procesora jaki posiadam czyli semprona 3600+ na s939 . Tak wiec sobie mysle ze nie ma sie chyba co ladowac w cos z Dx10 .

Podsumowujac co byscie polecali pod ten konkretnie procek i 1,5 Gb DDR 400 ? ( narazie jest tylko 512 ale to sie zmieni) . Chodzi mi karte taka z ktora da sobie rade ten procek bo wiadomo , ze do nowych to on raczej jest za slaby. Zmieniam ostatnio sporo rzeczy dlatego fundusze troche ograniczone a pozatym to ja i tak duzo czasu na gry nie mam ale cos tam od czasu do czasu zagram ( czytaj kilka godzin na weekendzie jak Bog da )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF8600 gt jest szybszy, lecz ja ostatnio zakupilem wlasnie Radeona 2600 pro DDR3 Sapphire.

Jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony (tez jestem niedzielnym graczem:)..

Mysle ze w tym przedziale cenowym to bardzo dobra inwestycja. Zasilacz mam 350 W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF8600 gt jest szybszy, lecz ja ostatnio zakupilem wlasnie Radeona 2600 pro DDR3 Sapphire.

Jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony (tez jestem niedzielnym graczem:)..

Mysle ze w tym przedziale cenowym to bardzo dobra inwestycja. Zasilacz mam 350 W.

no mozna go juz za 380 dostac . Tylko mnie zastanawia jeden fakt. Mianowicie czy Galaxy 7600 Gs jest juz karte obecnie znacznie gorsza od wlasnie radeona 2600 czy palita 8600GT ? I wlasnie glownie mi chodzi o to czy oplaca sie kupowac taka karte na D10 pod taki procek jak pisalem .

Komp glownie do filmow , w gry to i tak moge grac starsze , nierobi mi to wielkiej roznicy bo w grach akurat dla mnie najmniej wazna jest grafa . Jedyna gra w ktora bym chcial zagrac w najblizszej przyszlosci jest wiedzmin i odpalony na takim 7600 Gs to on pewnie bedzie , czy da sie pograc senswnie to wlasnie chyba jeszcze nie wiadomo . Druga bedzie Fallout ale ten wyjdzie za rok a znajac zycie za 1,5 roku wiec bedzie trzeba pewnie i tak zmienic do niego grafe . Dlatego wlasnie nie koniecznie wsumie chce wydac na grafike 400zl bo za kilka miesiecy juz i tak potanieja to mozna bedzie wtedy cos kupic . Przez najblizsze 10 miesiecy to jedyny czas na odpoczynek to bedzie chyba u mnie jedynie podczas snu ( troche przesadzam ale duzo czasu na rozrywki to nie bede miec)

A jest IMO masa gier z ktorymi swietnie da sobie rade wlasnie taka karta wiec pewnie kupie taka tylko moze uzywana .

albo nawet taka ? http://allegro.pl/item239060853_x800_gto_2...gwarancja_.html

Edytowane przez Arronax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie teraz 7300 lub 7600 nie ma sensu - za ta cene mozna dostac o wiele lepsze karty.

polecam radeona 2600pro lub geforca 8600gt, obie w wersji od palita.

obie sa w 100% warte swojej ceny, dobrze sie podkrecaja a problemy ze sterami sa sukcesywnie likwidowane wraz z kolejnymi ich wersjami.

a co do dx10 - gier w dalszym ciagu nie ma (mowie o natywnych programach pod d10, nie patchach lub wersjach demo), jak beda to sie zobaczy co i jak, ale nawet w dx9 nowe karty sa wydajniejsze.

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie teraz 7300 lub 7600 nie ma sensu - za ta cene mozna dostac o wiele lepsze karty.

polecam radeona 2600pro lub geforca 8600gt, obie w wersji od palita.

obie sa w 100% warte swojej ceny, dobrze sie podkrecaja a problemy ze sterami sa sukcesywnie likwidowane wraz z kolejnymi ich wersjami.

a co do dx10 - gier w dalszym ciagu nie ma (mowie o natywnych programach pod d10, nie patchach lub wersjach demo), jak beda to sie zobaczy co i jak, ale nawet w dx9 nowe karty sa wydajniejsze.

wlasnie mialem napisac to samo , to znaczy ze chyba jednak tego palita wezme co piszesz , wersje pro , poczytalem troche na egieldzie i tam za za ponad 300zl polecali to a w agito jest teraz za 288 wiec pewnie zamowie , kwestia jeszcze tylko tego jakiego zasilacza to wymaga

http://www.agito.pl/Seria_HD_2000/Palit_Xp...565.html?bid=39

zawsze to stowka mniej niz 4600GT

a tu nawet i taniej ale sklep szerzej nie znany

http://naszacena.pl/product.php?productid=204872

podobno ciut lepszy od 7600 Gs a cena nawet i nisza wiec sie sklaniam ku niemu

Edytowane przez Arronax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zasilacza wymaganego przez ta grafe - pobor mocy tej grafy jest porownywalne z 7300/7600, chyba ze hardcorowo krecisz.

wystarczy jakikolwiek dobry zasilacz 350/400W, niestety twoj feel to wyrob zasilaczopodobny, wiec musisz go wymienic dla bezpieczenstwa sprzetu. polecam delte 400 z allegro za 60+przesylka, sam ja mam i jestem bardzo zadowolony - cichutka i napiecia stabilne jak skala

a palit 2600 pro najtaniej wedlug skapca (260 pln) jest tu:

http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=218256

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wiec Delta plus palit 2600 pro ale chyba jednak w agito chociaz troszke drozszy bo znany sklep a tamte raczej nie zbyt i do tego jakies slabe opisy tych kart i nawet zdjecia niewyrazne. 300 zl z przesylka to i tak niezle zwazywszy na to ze chcialem brac galaxy 7600 GS za 320 juz .

Wsumie to chcialem karte od nvidi ale moze sie jednak nie zawiode na radku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi