Skocz do zawartości
Klosiak

Bateria Multibay W Dell D600 I Kolejnosc Uzycia Przez Komputer Przy Zamontowanych Dwoch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie do uzytkownikow DELLa D600 z zamontowanymi dwiema bateriami. Jedna standardowa a druga w zatoce multibay. Pytanie dotyczy tego, ktora bateria jest najpierw wykorzystywana przez komputer jak ma do dyspozycji obie. Najpierw bierze energie z tej zamontowanej w multibay a potem z tej podstawowej czy moze odwrotnie?

Pytam bo sie przymierzam do zakupu takiej baterii do swojego laptopa i chcialbym to wiedziec...bo przykladowa sytuacja...biore ze soba lapka gdziesz gdzie musze dlugo pracowac na bateriach ale tez musze uzyc DVD-RW i zastanawia mnie czy mozliwy jest wlasnie myk ze najpierw jade na baterii w multibay i jak ona sie rozladuje to komp zacznie brac energie z podstawowej baterii a ja bede mogl wlozyc sobie w zatoke DVD-RW jak mi bedzie potrzeba :P

No i jeszcze tak na marginesie...moze ktos wie gdzie mozna kupic taka baterie w miare tanio i zeby miala ona rozsadny wear level lub zeby kupic jakis zamiennik bo 500zl w serwisie DELLa na to nie mam zamiaru wydawac. Oczywiscie Allegro stale monitoruje i od czasu do czasu taki wynalazek tam sie pojawia :P

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi