Skocz do zawartości
dzuj

Jaki Komp Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema no więc tak mam zamiar kupić nowy komputer taki, który mi starczy na długo i teraz mam dylemt jaki brać? na oku mam dwa kompy

http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Kom...pelny,id,41215/

http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/iiy...pelny,id,44946/

który lepszy? ja myśle nad tym drugim ale nie jestem pewien czy ten wyrzej nie jest lepszy doradzicie?

Edytowane przez dzuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się czy potrzebny Ci będzie gorrrrrący czterordzeniowy procesor. Co do mobo polecam Foxconna P35A, no chyba że chcesz jakąś droższą i lepszą. Dysk weź od WD.

Edytowane przez pajak28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 rdzenówka hmmm jak pisałem wyrzej chce kompa na długo(dobrego) a im więcej rdzeni tym komp wydajniejszczy co sie z tym łączy będzie długo mi słurzył a mam $ stać mnie to czemu nie?

czemu komputrnik? hmmm z przyzywczajenie? kupiłem tam kompa jakiego mam obecjnie karte do tego kompa i teraz kupie tam nowego kompa icon_biggrin3.gif

aaaaaa przd chwilą przeglądałem forum i zobaczyłem, że za 2 miechy wychodzi GF z serii 9 pod directX 10.1 !!!!! chyba poczekam na tą karte jak myślicie opłaca się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core 2 Quad Q6600 /2.4GHz, 1066MHz, 8MB, BOX/ - 929pln

MSI P35 Platinum /intel P35/ - 630pln

2 x Patriot 2GB (2x1GB) PC800 CL4 LLK - 349 x2 - 698pln

Leadtek GeForce 8800GTX 768MB /384bit/ DDRIII HDTV 2xDVI - 1999pln

Scythe Ninja Plus (rev.B) - 155pln

2 x Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II - 265pln x2 - 530pln

NEC AD-7173A-0S LabelFlash (Silver) - 110pln

Seasonic 650W [s12-650 Energy+] - 539pln

Creative Labs X-Fi Platinum - 590pln

Logitech UltraX Media - 80 pln

Razer Diamondback Acid Green - 159pln

oczywiście dzwiękówki brać nie musisz to masz 590 do przodu.

no i masz 6419

sprzęcior lepszy zdecydowanie , do tego buda .. każdemu co innego się podoba ale myslę że ok 400-500 styknie na coś dobrego.

W tym sklepie co ci ceny podałem złozą Ci taki zestaw za free a gware masz i tak na poszczególne podzespoły do tego spoko transport możesz dogadac się za 1pln.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzuj, czlowieku nie kupuj w komputroniku bo to zbrodnia. Zdzirtusy i wyrwigrosze. Jak masz za duzo kasy to mozesz dac mi. Ja lepiej ja spozytkuje od Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie kupoje kompa za jakis miesiąc narazie się rozglądam co i jak zaraz lookne ceny w innych sklepach a na tego GF 9 poczekam

Możesz czekać , jednak G92 to będzie coś pomiędzy GTS640 a GTxem a nie najmocniejsza karta na rynku , a jak chcesz czekać mimo tego to kup Palit Sonic+ za 410pln , który leci na 740/2000 bez modów ,bo 8800 GTS 320 nie warto kupować , ze wzgledu na małą pamięć ..... Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze, że tu napisałem przynajmiej wiem co i jak :D to chyba wezne tego GF 8800 GTX bo mi tu chodzi o mocną karte a GF 8800XXX są mocne

ten GTX będzie dobrym wyborem jednak jak np poczekasz 2 miechy i kupisz tego sonic+ to nic nie stracisz bo i tak go puścisz potem za 360-370 pln - 50 pln w plecy max.

Spekulacji na temat nowych kart NV jest wiele , były i takie że G92 ma być 2x bardziej wydajny od GTx prawie ,ale ostatnie doniesienią są takie że bedzie to coś posredniego właśnie .... a jak byłby to faktycznie tytan to i tak cena w pl w ciągu miesiąca po ukazaniu się karty - myslę że coś około 2500 pln.... na jakieś 2300 spadła by około 3 miechów po debiucie .......

Dlatego i tak moim zdaniem wypadałoby poczekac do stycznia , lutego na zakup ....w przypadku gdy premiera byłaby w listopadzie i G92 faktycznie byłoby szybsze od GTXa ...... musisz sam podjąć decyzję ...

Na tym palicie jakoś pograsz a strata mała .... do premiery i tak będzie masa spekulacji a jak to będzie dowiemy się może w listopadzie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poczekam lookne narazie mam kompa na, którym spokojnie pogram na wysokich ustawieniach w EP2 itd a z nowym kompem nie bede się spieszył

i nie 2 razy bardziej wydajny od GTX tylko od ULTRA też to czytałem ;)

Edytowane przez dzuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi