Skocz do zawartości
borowina1

Straszny Kłopot Z Komputerem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem gdyż cos jest nie tak z moim komputerem a mianowicie gdy włączam komputer to ładuje się system i nagle się resetuje. Zmieniałem system i nic. Włozyłem inny dysko z dobrego kompa i tez nic.JEst jeszcze taka sprawa ze jak się ładuje system to na ułamek sekundy wyskakuje niebieski ekran z jakimis napisami o błedzie. NIewiem czy to procesor czy moze płyta głównaniewiem i bardzo proszę o pomoc. JEśli ktos by umiał na ten temat coś powiedzieć to proszę napisać na e-mail borowina1@tlen.pl

pozdrawiam borowina1

Size 5... Niektorzy widac maja klopoty ze wzrokiem.

//Orgiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Pierwsze co zrób to zmniejsz czcionkę, bo dalsze używanie takiej może się skończyć interwencją ze strony któregoś z moderatorów..

Po drugie - zawsze przy tego typu tematach podawaj konfigurację komputera (z dużym naciskiem na markę, model i moc zasilacza) - bo prędzej czy później zostaniesz o to spytany.

Poza tym: Czy którykolwiek z podzespołów jest przetaktowany (kręcony)? Sprawdź też temperaturę procesora oraz mostka północnego płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymien kostke BIOS-u.

To nie jest takie proste. Nie radziłbym tego robić samemu. Wogóle, uważam, że to nie ma sensu, bo wina tego jest mało prawdopodobna. Wogóle taka sugestia zupełnie bez sensu..

BTW: Obstawiam, że autor nie wróci już do założonego przez siebie tematu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi