DiJo Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) siemka :) oto przepis: - kroimy ziemniaki na małą kostke (ok. 1-1.5cm) - wrzucamy je na duży olej, tak żeby były przykryte i smażymy aż nabiorą złotego koloru (ok 40-50 minut), muszą też dojść w środku, żeby nie były surowe - pod koniec smażenia, ok. 1 minuty przed końcem należy posypać je czosnkiem w proszku Po wyjęciu trzeba jeszcze odcedzić na ręczniku papierowym i gotowe :) Dobre jako dodatek do czegoś większego, albo same, luzem :) mniam :P Jak będe robić to wrzuce fotki ps. smacznego :P Edytowane 8 Września 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ja kroje różnie w talarki, ćwiartki itp wkładam do dużego szklanego naczynia, dodaje czosnku trochę oliwy lub oleju. Następnie do piekarnika i czekam aż się lekko przypieką. Miodzio. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 40-50 minut ?? Nie miałobyć czasem 4-5 :] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Też to robię w piekarniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 40-50 minut ?? Nie miałobyć czasem 4-5 :] ?Sam nie wiem :) Ja jak zmażyłem do tortilli po hiszpańsku(na poprostugotuj.onet.pl jest przepis - polecam(tylko mało jajek, dużo ziemniaków)) ziemniaki to koło 30minut mi zeszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 40-50 minut ?? Nie miałobyć czasem 4-5 :] ? Chyba że chcesz surowe jeść :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Chyba że chcesz surowe jeść :D :wink: Krupionce, jakby to pewnien fhancuz powiedział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 najpierw trzeba je dać na małym ogniu, tak żeby sie ogotowały w środku, a na koniec dać na duży ogień żeby przysmażyć :) mi to zazwyczaj tyle zajmuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Jako przyprawę polecam: Przyprawa do ziemniaków - Prymat. Poprostu super. A ziemniaczki smażone/opiekane to w sumie proste i prymitywne danie - ale bardzo dobre :) Ja ostatnio w wakacje jak nie było co robić to wykonywałem sobie zapiekanki ziemniaczano-serowo-mięsne. Aczkolwiek przygotowanie zajmowało jakieś 1.5-2h ... (podgotowanie ziemniaków, ułożenie warstw: olej/przyprawa/ziemniaki (plastry)/ser (dużo)/mięso (wszelkiej formy)/przyprawa ... i tak 2-3 razy, doprawienie/dołożenie ew. dodatków, ~1h pieczenie ~200' C w piekarniku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Aczkolwiek przygotowanie zajmowało jakieś 1.5-2h ...Ale za to jakie dobre. Też dziś zrobię, z ziemniaków, cebuli, kiełbasy, żółtego sera... co by tu jeszcze dorzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Ale za to jakie dobre. Też dziś zrobię, z ziemniaków, cebuli, kiełbasy, żółtego sera... co by tu jeszcze dorzucić?Jakies ziola, Np: *Marejanek *Kminek *Bazyllia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Dobre są. Na pewno to duża odmiana od gotowanych i rozbijanych na miazge :D Jak jeszcze dodasz te przyprawy j.w. to są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...