Skocz do zawartości
fallenDaffy

Jakis Zestaw Na Kilka Lat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do dnia wczorajszego pracowalem na athlonie 2200 z karta graficzna GeForce 6200

Wsumie nie mialem wielkich wymagan bo gralem tylko w cs'a i DotA ale pomyslalem ze czas kupic cos lepszego by moc pograc sobie w najnowsze gierki w najlepszych detalach. Kolega skierowal mnie na to forum gdyz mowil ze ludzie tutaj dobrze doradzaja co do sprzetu. Jemu samemu chyba pomogliscie jakies 3 miesiace temu zlozyc swoj sprzet wiec ufam ze i mi pomozecie.

Idac w slad za tym co on kupil mysle nad taka kombinacja:

Procesor: Intel Core2Duo E4400 2.0ghz

Plyta glowna: MSI P35 NE02-fir (niewiem czy taka dokladna nazwa, znalazlem ta na allegro)

Grafika: Sapphire ATI Radeon x1950PRO 512MB

Ram: 1-2gb, jeszcze nie wybralem, ale pewnie jakis z tych tanszych chyba ze macie jakies dobre propozycje oczywiscie tanie ;)

Zasilacz: W sumie nieiwem jaki wybrac pod ten sprzet, poleccie cos dobrego i taniego

na wszystko mam zamiar wydac cos okolo1600zl Im mniej tym lepiej, wiadomo :)

Kumpel mowil ze podkrecil swojego E4400 do 2,7ghz wiec ja tez bede sie staral wycisnac ze swojego sprzetu jak najwiecej. Prosze o jakies konkretne propozycje bo jak podacie mi 5 roznych plyt glownych to nadal nie bede wiedzial co wybrac. Jeszcze pytanie co do karty graficznej - czy jest warta swojej ceny czy mozna kupic cos wydajniejszego za okolo 500zl? Wybralem ta bo akurat u brejdaka w cd-action byl jakis artykul i strasznie polecali ta karte za ta cene. Z gory dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mem: a-daty albo może kingmax'y 1066MHz

I po co? Jakiekolwiek uzasadnienie? Niech bierze najtansze 667MHz (Kingston, Goodram)

grafa: do 500zł można już kupić x1950xt, albo brać 86gt sonic+ / 86ge

x1950xt jest tak ze 1,7 raza szybsza niz 8600gt (lub wiecej). Z tym, ze eniw idzialem jej za 500zl. x1950pro to dobra opcja jak nie bedziesz zmienial szybko, jak chcesz cos przejsciowego to 8600gt moze byc (zle o wysokich rozdzielczosciach czy full detalach w 90% wypadko zapomnij).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi