Matius Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Mam oto taki problem. Niedawno zmieniłem Neostradę 512 na Internet DSL 1000 i pojawił się pewien problem. Mam przydzielony jeden adres IP, ale komputery są 2, mam również router D-Link DSL-504T (wiem, że dziadostwo, ale cóż...). Da się ustawić jakoś router tak aby internet mógłby być na dwóch pecetach jednocześnie? Jak na razie wszystkie moje ustawienia w ogóle nie doprowadzały do działania netu i jestem zmuszony pracować na modemie od TP (Siemens SpeedStream 4100). Raz podłączyłem modem do routera i fakt, połączenie było na dwóch komputerach, ale za to był konflikt IP i net działał nadal tylko na jednym kompie. Da się coś z tym zrobić czy będe zmuszony dzwonić do TP o przydzielenie dodatkowego adresu IP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Raczej nie dostaniesz od tp w prezencie drugiego ip dopiero od 8 mbita dają ich chyba 3 albo 5 i to przy dslu nie neozdradzie. Wydaje mi się , że nie jest ciężko wpisać jeden komp jako bramę a drugi chociażby z 2 na końcu i wsio musi śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Dopiero od opcji 2000 masz 5 adresów IP. Ale przecież jeśli masz router to styknie ci 1 adres na podział łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...