Skocz do zawartości
karol_sc

Zestawik Do Przyzwoitego Oc ? Co Sadzicie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadszedl czas na zmane komputera, troche czytalem ale do konca nie jestem zdecydowany co wziąsc zeby wszystko ze soba gralo jak nalezy, odrazu zaznaczam ze chce zrobic fajne oc na tym sprzecie, narazie mam cos takiego na oku

procesor - Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz

plyta - Microstar P35 NEO2-FR

pamiec - KingMax DDR2 2GB 1066 dual channel

grafika - GRAFIKA GIGABYTE GF 8600GT. PX 256 2DVI/TV BOX

obudowa RAIDMAX X-Force Black

co sadzicie o tym zestawie?

zasilke mam chiefteca 420 z poprzedniego zestawu:)

dodam tylko ze glownie chodzi mi o porade odnosnie pamieci, bo tutaj nie moge sie zdecydowac na cos co bedzie chodzilo elegancko z ta plytka? co fajnie sie podkreci:D

z gory thx za pomoc

Edytowane przez karol_sc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramy zmien na a-daty extreme edition, a grafike na palita 8600gt sonic+.

procka mozesz spokojnie wziac 4300 i sobie troszke pokrecisz.

a co do zasilki to zastanawialbym sie nad wymiana...... za zaoszczedzony hajs z procka mozesz kupic np. be quiet! straight power albo corsaira 450w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będą się gryźć. Ew. płyta główna na Foxconna P35A. Grafikę zmień na Palita 8600gt (a jeszce lepiej minimalnie droższą wersję Sonic+). Cheftec sobie spokojnie da radę - sam mam Chieftecka 420W, chociaż mój akurat jest z tej cichszej, troszkę starszej, udanej serii. A co do procka jak wyżej - weź E4300 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi