solti Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Po pierwsze witam wszystkich forumowiczów :D Po drugie przepraszam, że moją aktywność na forum zaczynam od założenia tak banalnego tematu. Użyłem jednak forumowej szukajki, dość dokładnie zapoznałem się z archiwum i w sumie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Obecnie posiadam Abit NF7 z Athlonem XP 2500 Mobile na pokładzie. Planuję w ciągu miesiąca zmienić sprzęt i napotkałem na dosyć poważne dylematy :wink: Kiedyś dość mocno w tym siedziałem, ale od pewnego czasu trochę wypadłem z obiegu. Rozważam wariant dosyć budżetowy ale z możliwością przyzwoitego podkręcania i wymiany procka w przyszłości. Na razie wybór padł na E2160 i którąś z płyt wymienionych w tytule. Nie interesują mnie inni producenci. Chcę płytę Abita lub Asusa. Co byście wybrali? Warto dopłacać do Abita? Trochę mało opinii o tym Asusie, bo o Abicie można wyczytać sporo dobrego. Liczę na wasze rady, i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję na dużo opinii za oraz przeciw poszczególnym płytom :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Bierz Abita. Później będziesz mógł przesiąść sie na penryna no i płyta ma b.dobre możliwości OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solti Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Bierz Abita. Później będziesz mógł przesiąść sie na penryna no i płyta ma b.dobre możliwości OCDzięki za odpowiedź. Ale może ktoś powie coś więcej na ten temat. Może coś o Asusie dla odmiany. Stosunek cena do jakości wygląda rozsądnie na moje oko. Jest o 130 zł tańszy, a nie ukrywam, że nie śpię na forsie. Jak napisałem w pierwszym poście rozważam rozwiązanie budżetowe. Od biedy mogę dołożyc do Abita, ale wolałbym tego uniknąć. Przekonajcie mnie :D Czyżby Asus miał gorsze zasilanie? Do Asusa nie włożę Penryna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Po pierwsze witam wszystkich forumowiczów :D Po drugie przepraszam, że moją aktywność na forum zaczynam od założenia tak banalnego tematu. Użyłem jednak forumowej szukajki, dość dokładnie zapoznałem się z archiwum i w sumie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Obecnie posiadam Abit NF7 z Athlonem XP 2500 Mobile na pokładzie. Planuję w ciągu miesiąca zmienić sprzęt i napotkałem na dosyć poważne dylematy :wink: Kiedyś dość mocno w tym siedziałem, ale od pewnego czasu trochę wypadłem z obiegu. Rozważam wariant dosyć budżetowy ale z możliwością przyzwoitego podkręcania i wymiany procka w przyszłości. Na razie wybór padł na E2160 i którąś z płyt wymienionych w tytule. Nie interesują mnie inni producenci. Chcę płytę Abita lub Asusa. Co byście wybrali? Warto dopłacać do Abita? Trochę mało opinii o tym Asusie, bo o Abicie można wyczytać sporo dobrego. Liczę na wasze rady, i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję na dużo opinii za oraz przeciw poszczególnym płytom :razz: A to dlaczego? Przyznam, ze nie rozumiem takiego toku myslenia. :blink: Za ~400PLN masz bardzo dobra plytke Foxconn P35a. ;] Jest duzo recenzji w sieci na jej temat i mozna sobie poczytac co reprezentuje to mobo. ;] W tej cenie to trudno o lepszy wybor. Edytowane 10 Września 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Zastanów sie poważnie nad Foxconnem P35A :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solti Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) A to dlaczego? Przyznam, ze nie rozumiem takiego toku myslenia. :blink: Za ~400PLN masz bardzo dobra plytke Foxconn P35a. ;] Jest duzo recenzji w sieci na jej temat i mozna sobie poczytac co reprezentuje to mobo. ;] W tej cenie to trudno o lepszy wybor.Wiem, czytałem Wasze propozycje i dotarłem do Foxconna. Chcę jednak kupić jedną z tych wymienionych w tytule wątku płyt. Po prostu mam przekonanie do tych dwóch firm - to jest powód. Prosze o opinię na temat wymienionych Asusa i Abita, nie o Foxconnie :wink: Co by jeszcze trochę wyjasnić moje powody. Komputera używam praktycznie tylko do pracy, do netu i słuchania muzyki. Mocy potrzebuję do obróbki zaawansowanych pików graficznych. Gram ze 2 razy do roku i na tym mi nie zależy. W tym kompie będzie zamontowana jakaś najprostsza karta graficzna, np. typu ATI 2400XT. Nic lepszego nie potrzebuję. Zależy mi przede wszystkim na stabilności skały zestawu. Podkręcanie mile widziane (moc do obróbki grafiki potrzebna), ale nie priorytetowe. Dzięki raz jeszcze za wszystkie rady. I jeszcze jedno --> ten Foxconn nie ma RAIDu, a dla mnie to go dyskwalifikuje. Edytowane 10 Września 2007 przez solti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solti Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Temat nieaktualny. Wczoraj zakupiłem Abita :D Dziękuję wszystkim tym, którym chciało się tutaj cokolwiek napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Opowiedz cos o nim :D pomozesz mi wybrac ^^ wacham sie miedzy abitem foxconnem i msi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...