Skocz do zawartości
OS7RY

Problem Z Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam nadzieję że będziecie w stanie mi coś doradzić. Mam płytę główną z opisu. Problem polega na tym że niedawno jak grałem w Ghotic 2 to mi sie komputer zawiesił, nie mogłem go normalnie zamknąć ani ni więc musiałem zastosować twardy restart. Po ponownym włączeni okazało sie ze nie dochodzi sygnał do monitora mimo że komputer działał. Kiedy po wielu restartach i clear cmos monitor zaskoczył okazało sie że nie ma jakiś plików i nie można uruchomić windy i prosi o płytę w celu naprawienia. Po włożeniu płyty przy próbie naprawy bądź ponownej instalacji wyskakiwał blue screen z błędem. :mur: Pomogło dopiero nainstalowanie Visty i ponowne instalowanie WinXP. :damage_wall:

Niby wszystko było dobrze kiedy dwa dni temu, przyszedł kolega podkręcać procesor ze mną i co się okazało, mimo zmniejszonego mnożnika procesora, mnożnika HT i nawet zmniejszenia podzielnika pamięci, jakakolwiek zmiana FSB powodowała naprzemiennie "efekt" opisany powyżęj czyli brak sygnału na monitor, bądź zapętlanie się po przejściu tych pierwszych testów jeszce przed windą (zaraz po teście restartował sie i nie można było wejść do BIOS). :mur: Kilka razy pokazał się błąd na drugiej karcie sieciowej SIC :blink: Wejście do BIOSa pomagało dopiero po ustawieniu automatycznego przywrócenia ustawień domyślnych mimo, że ręcznie ustawialiśmy na takowe i nic to nie dawało. Bądź pomagał dopiero clear cmos. :huh:

Jeśli ktoś wie co może być przyczyną, proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi