maeo Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Cześć zakupiłem sobie samsunga 226Cw dałem za niego w USA 400$ sciągnołem kilka dem z HDTV w 1080p i mówiąc szczeże jest bosko :D:D:D:D:D Za niedługo dostane aparat to nagram fimik i wyśle. Miałem możliwość zobaczenia LG WTQ i samsunga 226BW "A" Powiem szczeże LG wygląda o niebo lepiej , Samsung prezentuje szarawe kolory itp. Na 226CW wszstko wygląda wspaniale kolory biel jest bielą nie jakimś szarawym odcieniem Czerń jest czarna jasnośc jest taka że asz oczy bolą :D kopara mi opadła jak poogladałem film W HDTV Mam ten monitor podłaczony do laptopa z kartą X1100 (badziewie jak ich mało) czyli do wejścia analogowego. Widać jak przechodzą pasy na czarnym ekranie ale to wina jest wejscia analogowego pewnie jak podłącze na cyfrowe(nie mam akurat takiej możliwości) to te pasy znikną. Kazdy sie skarży na ta diode w przycisku power pwenie ja naprawili bo nie razi w oczy tylko lekko świeci. Jednym z minusów jest to że jak jest cały ekran czarny to z boku i z dołu i góry widać poświate bieli , chyba wszystkie LCD tak mają Miałem w cześniej samsunga 971P tamten był dobry oprócz czasu reakcji 6 ms G to G Próbowałem sprawdzić w grach udało mi sie uruchomić World of Warcraft bajeczka idzie pieknie jak gierka 0 smużenia w sumie to nie jest szybka gra. Włączyłem też Cs'a 1.6 wczesniejszy monitor mnie zawiódł niestety nie mogłem włączyc na Opgl lub na Direx3D bo laptop mi nie pozwalał uruchomiłem na sowtare ale na takiej pixeloźie to nie można zobaczyć zaoferójcie jakieś programy do testowania to sprawdze i powiem jak wyszły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 A może jakieś fotki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maeo Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 A może jakieś fotki ? Prosze bardzo film: http://rapidshare.com/files/54800025/clip0002.avi.html zrobił bym film jak film leci ale nie wiem jakim programem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Prosze bardzo film: http://rapidshare.com/files/54800025/clip0002.avi.html zrobił bym film jak film leci ale nie wiem jakim programem :blink: :blink: :blink: :blink: loooool *** zrobiles film z pulpitu :lol2: :lol2: :lol2: nie moge aaaaaaa :plum: :plum: :plum: :plum: :ploom: :ploom: :ploom: jak dla mnie mega lol roku, bezapelacyjnie! Edytowane 11 Września 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 :blink: :blink: :blink: :blink: loooool *** zrobiles film z pulpitu :lol2: :lol2: :lol2: nie moge aaaaaaa :plum: :plum: :plum: :plum: :ploom: :ploom: :ploom: jak dla mnie mega lol roku, bezapelacyjnie! i do tego w jakiej rozdziałce - 1280x1024. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 LOL. Ale ci smuży monitor !!!! Weź idź to wymień, bo przepłaciłeś :] Nie no ROTFL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 powiedzcie mu jak zrobic jak film leci to zobaczymy "konty" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Oh men :P Nie mogę wymiękam. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maeo Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 hehehe ładnie polewcie ze mnie hehe nie złą głupote zrobilem :mur: no nic mylałem że tak też można (lol) jak dojdzie aparat to nim nagram film heheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Piękne kolory twój monitor pokazuję i ładny ma przedni panel. :lol2: P.S teraz tą techniką pokaż jego tył jestem bardzo ciekawy :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkojad Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Witam all! Mam ten monitor od wczoraj. Dzis rano go uruchomilem. Mialem malo czasu na zabawe, niestety trzeba zarabiac na chlebus:) wiec na szybko poustawialem kontrast i jasnosc (70/60) i obejrzalem pare zdjatek. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze:). Kolory bardzo "soczyste", ostrosc super. Czcionki wreszcie nie dwukolorowe:) Na poprzednim monitorze tez 22 calowym Belinea 2225 Artistline, czcionki szczegolnie -i,l - mialy czerwona kreske, kolory jakies takie szare, ostrosc mizerna, fakt, ze podlaczony byl do analoga bo tylko takie mial wejscie. W Samsungu kolor czcionki czarny intensywny, ostre jak brzytwa, nic nie rozjechane:). Co jeszcze moge tak na szybko napisac? Ano przy logowaniu systemu na czarnym, smolistym wreszcie a nie szarym tle:) widac troche u gory i u dolu podswietlenie, jest minimalnie jasniej, ale nie ma takiego fajansiarskiego "srebrzenia" jak w Belinei. Acha, monitor produkowany na Slowacji. Everest podaje, ze 35 tydzien tego roku:). Wizualnie moze byc, szkoda tylko, ze nie mozna regulowac wysokosci. Odchylanie tylko do tylu. Troche fajansiarska jest ta tylna klapka maskujaca wyjscia, niezbyt scisle przylega, montowana tak jak maskownice na kolumnach, ale to szczegol. Obrotowa noga fajny patent, juz nie trzeba jezdzic calym monitorem po biurku. Srebrny pasek ozdobny, troche niechlujnie pomalowany, tak jakby w jednym miejscu przeswitywala czern obudowy, minimalnie a jednak. Estetyka w Belinei byla na wiele wyzszym poziomie. Jak pozycze dobra cyfrowke od kolegi to postaram sie wrzucic jakies zdjatka. Ale ogolnie wrazenia sa pozytywne. Jedno co moge powiedziec - myslalem, ze kolory w LG L226WA to mistrzostwo swiata (mialem mozliwosc pobawienia sie tym monitorkiem), ale w tym Samsungu to podwojne mistrzostwo. Ostrosc lepsza jak w LG. Dreczyl mnie dylemat, ktory zapodac? - nie zaluje, ze zapodalem se:) Samsunga. Tyle na goraco. Na razie jest dobrze. Zobaczymy co na filmach i postaram sie wrzucic jakas gierke, chociaz w tym temacie jestem "lejek":). jakos ni mam czasu, zeby grac:). Wkrotce powinienem sie znow odezwac. Edytowane 12 Września 2007 przez darkojad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Czy jest jeszcze ktoś kto może porównac do LG 226WTQ. I czy jest dużo lepszy od Samsunga 226BW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Czy jest jeszcze ktoś kto może porównac do LG 226WTQ. I czy jest dużo lepszy od Samsunga 226BW?Oba mają dużego laga ( LG z 33,4 ms wypada lepiej niż 38 ms szajsunga) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 226CW kolory leprze niż w rzeczywistości :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 226CW kolory leprze niż w rzeczywistości :lol2: :lol2:Nie "lepsze" tylko przebajerowane - jak dźwięk pseudogłośników typu Logitech z 5500 :wink: ( tak się dzieje kiedy zdjęcie zrobione z 72% NTSC color gamut "rozciągniemy" na np. 92% ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Oba mają dużego laga ( LG z 33,4 ms wypada lepiej niż 38 ms szajsunga)No własnie testuje tego LG i lag jest widoczny. Ale w bf2 grac się da :D Miałem nadzieje że Samsung w nowym modelu coś zrobi konkretnego we własciwym kierunku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaAnt Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Nie "lepsze" tylko przebajerowane - jak dźwięk pseudogłośników typu Logitech z 5500 Od tych głośników, to Ty sie odwal ! Koleś komentujesz to co wyczytales u innych zazdrosnych których nie stać na najmocniejszy zestaw glosnikow komputerowych, żal was scicka i dlatego każdy jedzie na te głośniki, ale gdybys dostał je na gwiazdkę podlaczyl bys je sobie do komputera i podniecał sie grając w BF jak to pieknie grają... Szkoda tylko ze wlasnie nie mialaes dluzszego odsluchu dla tego sprzetu, dobrze "skalibrowany" potrawi wycisnac z komputera to co ma do powiedzenia. I jest to najmocniejszy dostepny sprzet komputerowy audio jaki narazie jest w ofertach. Jak lubisz Power STEREO to prosze 2 KODY i jeden sub Ci wystarczą, a gdzie to wspieranie DD, DTS ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Od tych głośników, to Ty sie odwal ! Koleś komentujesz to co wyczytales u innych zazdrosnych których nie stać na najmocniejszy zestaw glosnikow komputerowych, żal was scicka i dlatego każdy jedzie na te głośniki, ale gdybys dostał je na gwiazdkę podlaczyl bys je sobie do komputera i podniecał sie grając w BF jak to pieknie grają... Szkoda tylko ze wlasnie nie mialaes dluzszego odsluchu dla tego sprzetu, dobrze "skalibrowany" potrawi wycisnac z komputera to co ma do powiedzenia. I jest to najmocniejszy dostepny sprzet komputerowy audio jaki narazie jest w ofertach. Jak lubisz Power STEREO to prosze 2 KODY i jeden sub Ci wystarczą, a gdzie to wspieranie DD, DTS ? ;/ wole gloniki za 200zł+ audigu niz glosniki za 1000 i integre :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaAnt Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) wole gloniki za 200zł+ audigu niz glosniki za 1000 i integre :> ?? Na poczatku sprzet grał u mnie na SB Live!5.1 -> SB Extigy -> X-Fi Elite Pro i wszystko idzie po toslinku wiec nie narzekam na jakośc. (Muzyka) W gry nie gram, ale jak juz przyjdzie to wtedy 3x Jack- 3x Jack i efekty EAX zachowane ;) Edytowane 9 Marca 2008 przez KubaAnt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...