Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że chodzi o te scalaki:

http://www.allegro.pl/item396352067_lm4562..._cena_10zl.html

?

W przyszłym miesiącu się "szarpnę" na nie... bo w tym nie da rady.

Tak btw, mozna sample 3 sztuki zamowic ze strony producenta;] za DARMO jesli tylko w momencie zamowienia poda sie majla jakiegos "firmowego" to tak btw;] Ja nrazie czekam..>:P na audiostero o tym pisza mase:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co gra lepiej ?

AD8022 + 2x OPA2604?

---

serwal4 tak dokładnie o te

Wg mnie AD8022 lub AD8599 + OPA2604 gra lepiej niż 3x LM4562 - choć czy różnica jest drastyczna - na pewno nie :)

Na pewno w ostrzejszej muzyce jakiej np. ja słucham (ROCK, różne odmiany metalu) słyszalne różnice.

Jak ktoś by chciał mogę podesłać polutowane AD8022 na testy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

małe pytanko do posiadaczy HD2:

jak rozwiązaliście sprawę podłączenia głośników oraz słuchawek z mikrofonem, czy istnieje możliwość podłączenia tego równocześnie tak aby nie trzeba było przełączać żadnych kabelków... z tego co wiem HD2 ma wejście liniowe czy można z tego skorzystać jako wejście mikrofonu( zaznaczam że chodzi mi o takie aplikacje jak Skype , gg czy teamspeak)?

czy też ewentualnie można do tego wykorzystać zintegrowaną dźwiękówkę, czy mogą chodzić równocześnie (hd2 i zintegrowana)?

z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mikrofon wpięty w zintegrowaną dźwiękówkę - poustawiane na wyjściu HD2 a na wejściu mic integrę w panelu windowsowskim - chodzi bez zarzutu :) Chyba, że masz wzmacniacz mikrofonowy osobno albo w mikrofoniku to wtedy w wejście line in na HD2 możesz wpiąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mikrofon wpięty w zintegrowaną dźwiękówkę - poustawiane na wyjściu HD2 a na wejściu mic integrę w panelu windowsowskim - chodzi bez zarzutu :) Chyba, że masz wzmacniacz mikrofonowy osobno albo w mikrofoniku to wtedy w wejście line in na HD2 możesz wpiąć :)

ok serdeczne dzięki, to kolejny argument za tym by kupić HD2

Dołączona grafika

i kolejne pytanie dla słabszych:(do których ja się zaliczam ;-) )

czy mogę podłączyć pod RCA głośniki a słuchawki pod wyjście słuchawkowe?(będą grały równocześnie, czy też podłączenie słuchawek powoduje odłączenie głośników?) jak już pisałem zależy mi na tym aby przestać w końcu włazić pod biurko i zamieniać kabelki,

ups... rysunek ściągnąłem ze stronki jakiegoś sklepu mam nadzieję że się nie obrażą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok serdeczne dzięki, to kolejny argument za tym by kupić HD2

i kolejne pytanie dla słabszych:(do których ja się zaliczam ;-) )

czy mogę podłączyć pod RCA głośniki a słuchawki pod wyjście słuchawkowe?(będą grały równocześnie, czy też podłączenie słuchawek powoduje odłączenie głośników?) jak już pisałem zależy mi na tym aby przestać w końcu włazić pod biurko i zamieniać kabelki,

ups... rysunek ściągnąłem ze stronki jakiegoś sklepu mam nadzieję że się nie obrażą...

Tak mozesz

tak beda graly jednoczesnie (pod vista 64 mam skopane stery do hd2 i nieaktywne opcje ssowakow, bo wtedy moznaby sluchawki sciszac)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście @HeatheN już odpowiedział na twoje pytanko, ale dodam, że wyjście słuchawkowe w Progigy HD2 ładnie się ulepsza przez np. modyfikacje elektrolitów - spory wpływ na nie mają :)

PS: Jak ktoś by chciał AD8022 polutowane w podstawce to za 20 zł oddam ;)

Edytowane przez Cviek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście @HeatheN już odpowiedział na twoje pytanko, ale dodam, że wyjście słuchawkowe w Progigy HD2 ładnie się ulepsza przez np. modyfikacje elektrolitów - spory wpływ na nie mają :)

PS: Jak ktoś by chciał AD8022 polutowane w podstawce to za 20 zł oddam ;)

niestety jeszcze nie kupiłem HD2 :wink: i tak do końca nie jestem zdecydowany... może 7.1 hifi lub xonara... zobaczymy - na razie HD2 ma największe szanse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety jeszcze nie kupiłem HD2 :wink: i tak do końca nie jestem zdecydowany... może 7.1 hifi lub xonara... zobaczymy - na razie HD2 ma największe szanse

Odpowiedz prosta

Stereo-> hd2/audiophile 192 (7.1hifi podobno troszke gorzej gra)

5.1-> 7.1hifi

5.1 z naciskiem na gry (eax i inne bajery)-> xonar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audiotrak ma najgorsze sterowniki na świecie :)

to fatalnie ... z tego co sie orientuję to ich karty są już trochę na rynku i co... szanowny producent ma w d... użytkowników :-(

stery gryzą się z xp czy z vistą?

choć jak czytałem opinie o creativach to też potrafią niejednemu podnieść ciśnienie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery nawet nie tyle co się gryzą, co po prostu większość funkcji panela Audiotraka po prostu nie działa :)

Pamiętaj że część funkcji jest dostępna tylko w QVE...

to fatalnie ... z tego co sie orientuję to ich karty są już trochę na rynku i co... szanowny producent ma w d... użytkowników :-(

stery gryzą się z xp czy z vistą?

choć jak czytałem opinie o creativach to też potrafią niejednemu podnieść ciśnienie...

Na co dzień nie ma praktycznie żadnych problemów...

Instalujesz sterownik, foobara, ustawiasz ASIO - i zapominasz o całej reszcie :P

co do Bluescreenów powiem tak :

mam HD dobre pół roku

wywala się głownie na 2 rzeczach : grach ( TYLKO NIEKTÓRYCH ! )

i na Adobe Readerze xD

Tu ciekawostka : wysyłałem kiedyś maila do Audiotraka opisując bluescreeny występujące w grach

( Warcraf III , Lineage 2 ) na co tech support odpisał, że zdają sobie z tego sprawę, wiedzą o problemie i pracują nad jego rozwiązaniem - obiecując, że kolejna wersja sterowników będzie pozbawiona tego typu niespodzianek.

Maila wysyłałem dobre pół roku temu....

Generalnie mam zrobione tak :

jako domyślna karta jest ustawiona integra

dzięki temu wszelkie programy/TV/youtube/filmy/gry/etc idą przez integre

HD2 służy praktycznie tylko do odtwarzania muzyki w Foobarze

jeżeli odpalam jakąś grę - 1 przycisk na wzmacniaczu i leci muza z gry ( przez integre :P )

problem zwisów kompa zniknął

Edytowane przez Bethrezen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie skromne pytanie. Na audiostereo.pl napisałeś że HD2 zmodowana, którą sprzedajesz gra lepiej niż Beresford. A skoro gra lepiej to czemu ją sprzedajesz a nie Beresforda??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beresforda też sprzedaje. Będę polował pod koniec wakacji na Youlong DAC - Beresford choć jest dobry, to po tym co usłyszałem z HD2 chcę czegoś ta takim poziomie... Apetyt rośnie w miarę jedzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce kupić Prodigy Hd2 to można teraz kupić na ebay nowsze wersje ''ADVANCE SE'' 207,18 zł+przesyłka 60,94 zł ,sprzedawca jest z kraju producenta tych kart ,to i cena jest bez pośredników :wink:

Jest też DR.DAC2 , komputerowy wzmak ->odpowiednik T-ampa i wzmak słuchawkowy z wymienialnymi OP-AMP-ami w podstawkach :rolleyes: .

http://search.ebay.pl/_W0QQsassZgyrocom

http://myworld.ebay.pl/gyrocom/

PS

Sprzedawca jest pewny ma 100 % pozytywnych :D

EDIT:

Okazuje się że sprzedawcą jest sam producent czyli ''Gyrocom '' :

http://www.audiotrak.net/aboutus/

''Gyrocom C&C Co., z o.o.. jest głównym producentem dla AUDIOTRAK i jest również bezpośrednio odpowiedzialny za inżynierię kluczowych produktów, które są zrobione w Korei . W dodatku, Gyrocom C&C Co., z o.o.. zarządza sprzedażą i marketingiem w Korei & Japonii . Przedsiębiorstwo znajduje się w mieście Incheon w Korei Południowej.''

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazała się właśnie kolejna odmiana karty Hd2 teraz zwie się ''Hd2 ADVANCE Deluxe Edition'' i jak zwykle wymieniono tylko kondensatory ,zdaje się są zamienione na dwa nowe ''SamYoung AHS Series'' :wink:

3076673[/snapback]

Wszystko wyglądało tak:

* Poprosilem znajomego ktory mial konto na ebayu i paypal zeby mi je kupil i przelal kase wybierajac paczke priorytetowa. za 7 dolarow wiecej mialbym ekspresowa ale nie zalezalo mi na niej.

* Paczka priorytetowa miala isc od 2-3 tygodni. Po tygodniu znajomy zadzwonil i powiedzial ze cos ma dla mnie :P

* Karta cudo. Wszystko ladnie zapakowane. Pelny zestaw. Jedynie gwarancji brak - z tego wynika tak niska cena. Wszystko jednak działa jak trzeba.

* Jesli chodzi o cło to kwestia szczęscia. Jedni Ci je dadzą a inni nie. Mi sie udało :) I za 250 PLN mam Prodigy HD2

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, niezły myk ze zworką JP1. Zauważyłem to dopiero na stronie ze specyfikacją Advance SE (http://audiotrak.co.kr/kr/product/Kadvance_se.php).

Zakładając obie te zworki (prawy i lewy kanał) zwiększamy moc na wyjściu słuchawkowym z 10 dBV na 20 dBV. Przydatne zwłaszcza dla posiadaczy słuchawek wysokoomowych. Sprawdziłem, działa. Można uzyskać znacznie większe głośności. No i jeśli to polega na podawaniu większej ilości prądu, to ogólna charakterystyka brzmienia też powinna się nieco poprawić (w szczególności bas).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam maly problem, moze ktos bedzie potrafil mi pomoc.

Kupilem HD2, zmienilem opampy i w stereo z pianocraftem jest super. Natomiast dzisiaj postanowilem sobie obejrzec film z AC3 wiec pierwszy raz podlaczylem optykiem HD2 z Logi z-5500 i... kupa idzie stereo. Jak zrobic, zeby dzwiek z RCA byl w stereo a po optyku lecialo 5.1? Mam win XP, usunalem sterowniki z karty zintegrowanej (nie ma wyjscia optycznego). To sie gdzies usutawia w panelu od audiotracka czy gdzie indziej? Bede wielce wdzieczny za odpodiedz, bardzo chcialbym sobie wreszcie obejrzec Blade Runnera bo odkladam to od kilku miesiecy a nastepna niedziela szybko sie nie powtorzy ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup lepiej sound blastera... HD2 to karta stereo

Ta, ale po optyku to ta karta ma tylko puscic sygnal (w tym wypadku 5,.1). Nie prosze jej by sie zajmowala dekodowaniem tego sygnalu bo od tego mam dekodery w logitechach i pytanie brzmi - dlaczego puszcza sygnal stereo po optyku skoro material jest w 5.1? W WMP jest ustawione stereo i nie chce zapamietac ustawien 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup lepiej sound blastera... HD2 to karta stereo

Ja bym raczej polecil hi-fi 7.1...

A sproboj zaisntalowac integre i nią ( o ile ma optyka) posc sygnal do logow.

HD2->muza

integra+logi->filmy

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi