Skocz do zawartości
mj18

Grafika Do 500-600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , poszukuje jakiejś wmiare wydajnej karty graficznej. Dostałem zwrot kasy za 7300gt i chce kupić coś szybszego. Co zaproponowalibyście do 500zł? Patrzyłem na 8600gt i na radka 1950xt która z nich będzie wydajniejsza? DX 10 mnie mało obchodzi. Gram w CSS i czasem odpalam jakieś nowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , poszukuje jakiejś wmiare wydajnej karty graficznej. Dostałem zwrot kasy za 7300gt i chce kupić coś szybszego. Co zaproponowalibyście do 500zł? Patrzyłem na 8600gt i na radka 1950xt która z nich będzie wydajniejsza? DX 10 mnie mało obchodzi. Gram w CSS i czasem odpalam jakieś nowości.

Nie ładuj się w starocie, wykonane w starym cyklu technologicznym, przez to grzejące się z szumiącym chłodzeniem. Każdy się zastrzega że jego Direct 10 nie obchodzi ( to jakaś mania czy co? :angry: ), ale tu nie chodzi o sam direct ale o nowoczesność karty która będzie zyskiwała w nowych tytułach, obojętnie czy w Direct 10 czy 9. No i ten mały pobór prądu , a więc małe grzanie się karty i ciche chłodzenie to jest atut. Kupuj GF 8600 GT, zobacz sobie na dobre opinie ludzi o tych kartach. Ja też się zastanawiałem i wybrałem 8600 GT. Ogólnie jestem fanem ATI, do tej pory na nich jechałem, ale te ich karty średniego segmentu nie są zbyt wydajne i przegrywają z serią 8600 invidi. Więc nie pozostało mi nic innego jak wybrać konkurencje. Może w przyszłości ATI wysmaży cosik lepszego, to się zobaczy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ładuj się w starocie, wykonane w starym cyklu technologicznym, przez to grzejące się z szumiącym chłodzeniem. Każdy się zastrzega że jego Direct 10 nie obchodzi ( to jakaś mania czy co? :angry: ), ale tu nie chodzi o sam direct ale o nowoczesność karty która będzie zyskiwała w nowych tytułach, obojętnie czy w Direct 10 czy 9. No i ten mały pobór prądu , a więc małe grzanie się karty i ciche chłodzenie to jest atut. Kupuj GF 8600 GT, zobacz sobie na dobre opinie ludzi o tych kartach. Ja też się zastanawiałem i wybrałem 8600 GT. Ogólnie jestem fanem ATI, do tej pory na nich jechałem, ale te ich karty średniego segmentu nie są zbyt wydajne i przegrywają z serią 8600 invidi. Więc nie pozostało mi nic innego jak wybrać konkurencje. Może w przyszłości ATI wysmaży cosik lepszego, to się zobaczy.

Pozdrawiam

Oj cosik malo wiesz na temat kart Ati a wszczegolnosci wlasnie tej.

X1950XT jest zrobione na najlepszym chyba PCB graf ATI tym samym co seria X1800gto/XL/XT 1900GT/XT.

To PCb ma regulacje napiec z poziomu windy przy pomocy ati toola i kilku innych programow.

DX 10 na razie mozna sobie wszadzic gleboko.

Karta jest bardzo wydajna i dodatkowo ladnie sie kreci :D. Poszukaj takiej z pamieciami 1,2ns i ddr3. Cena okolo 600pln jest dosc ciezko dostepna ale warta swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Tyle w tym jest prawdy jak w obietnicy polityka. 1950 pro zostawia wszystkie gf 86xx daleko w tyle. Nawet w benchmarkach które robione są tak aby te nowe karty lepiej wypadały. W grach od radka dostają niezłe lanie. A w dx10 gf będą miały 3 może 4 fps.

Chyba że lubisz pokazy slajdów. to wtedy bierz gf :D

Edytowane przez ja_kubek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi