mj18 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Witam , poszukuje jakiejś wmiare wydajnej karty graficznej. Dostałem zwrot kasy za 7300gt i chce kupić coś szybszego. Co zaproponowalibyście do 500zł? Patrzyłem na 8600gt i na radka 1950xt która z nich będzie wydajniejsza? DX 10 mnie mało obchodzi. Gram w CSS i czasem odpalam jakieś nowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Witam , poszukuje jakiejś wmiare wydajnej karty graficznej. Dostałem zwrot kasy za 7300gt i chce kupić coś szybszego. Co zaproponowalibyście do 500zł? Patrzyłem na 8600gt i na radka 1950xt która z nich będzie wydajniejsza? DX 10 mnie mało obchodzi. Gram w CSS i czasem odpalam jakieś nowości. Nie ładuj się w starocie, wykonane w starym cyklu technologicznym, przez to grzejące się z szumiącym chłodzeniem. Każdy się zastrzega że jego Direct 10 nie obchodzi ( to jakaś mania czy co? :angry: ), ale tu nie chodzi o sam direct ale o nowoczesność karty która będzie zyskiwała w nowych tytułach, obojętnie czy w Direct 10 czy 9. No i ten mały pobór prądu , a więc małe grzanie się karty i ciche chłodzenie to jest atut. Kupuj GF 8600 GT, zobacz sobie na dobre opinie ludzi o tych kartach. Ja też się zastanawiałem i wybrałem 8600 GT. Ogólnie jestem fanem ATI, do tej pory na nich jechałem, ale te ich karty średniego segmentu nie są zbyt wydajne i przegrywają z serią 8600 invidi. Więc nie pozostało mi nic innego jak wybrać konkurencje. Może w przyszłości ATI wysmaży cosik lepszego, to się zobaczy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) X1950XT walczy z 8600GT SLI, wiec zdecydowanie X1950XT jesli gdzies znajdziesz. EDIT: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3237 Edytowane 10 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Nie ładuj się w starocie, wykonane w starym cyklu technologicznym, przez to grzejące się z szumiącym chłodzeniem. Każdy się zastrzega że jego Direct 10 nie obchodzi ( to jakaś mania czy co? :angry: ), ale tu nie chodzi o sam direct ale o nowoczesność karty która będzie zyskiwała w nowych tytułach, obojętnie czy w Direct 10 czy 9. No i ten mały pobór prądu , a więc małe grzanie się karty i ciche chłodzenie to jest atut. Kupuj GF 8600 GT, zobacz sobie na dobre opinie ludzi o tych kartach. Ja też się zastanawiałem i wybrałem 8600 GT. Ogólnie jestem fanem ATI, do tej pory na nich jechałem, ale te ich karty średniego segmentu nie są zbyt wydajne i przegrywają z serią 8600 invidi. Więc nie pozostało mi nic innego jak wybrać konkurencje. Może w przyszłości ATI wysmaży cosik lepszego, to się zobaczy. Pozdrawiam Oj cosik malo wiesz na temat kart Ati a wszczegolnosci wlasnie tej. X1950XT jest zrobione na najlepszym chyba PCB graf ATI tym samym co seria X1800gto/XL/XT 1900GT/XT. To PCb ma regulacje napiec z poziomu windy przy pomocy ati toola i kilku innych programow. DX 10 na razie mozna sobie wszadzic gleboko. Karta jest bardzo wydajna i dodatkowo ladnie sie kreci :D. Poszukaj takiej z pamieciami 1,2ns i ddr3. Cena okolo 600pln jest dosc ciezko dostepna ale warta swojej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_kubek2 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Nie ładuj się w starocie, wykonane w starym cyklu technologicznym, przez to grzejące się z szumiącym chłodzeniem. Każdy się zastrzega że jego Direct 10 nie obchodzi ( to jakaś mania czy co? :angry: ), ale tu nie chodzi o sam direct ale o nowoczesność karty która będzie zyskiwała w nowych tytułach, obojętnie czy w Direct 10 czy 9. No i ten mały pobór prądu , a więc małe grzanie się karty i ciche chłodzenie to jest atut. Kupuj GF 8600 GT, zobacz sobie na dobre opinie ludzi o tych kartach. Ja też się zastanawiałem i wybrałem 8600 GT. Ogólnie jestem fanem ATI, do tej pory na nich jechałem, ale te ich karty średniego segmentu nie są zbyt wydajne i przegrywają z serią 8600 invidi. Więc nie pozostało mi nic innego jak wybrać konkurencje. Może w przyszłości ATI wysmaży cosik lepszego, to się zobaczy. Pozdrawiam Tyle w tym jest prawdy jak w obietnicy polityka. 1950 pro zostawia wszystkie gf 86xx daleko w tyle. Nawet w benchmarkach które robione są tak aby te nowe karty lepiej wypadały. W grach od radka dostają niezłe lanie. A w dx10 gf będą miały 3 może 4 fps. Chyba że lubisz pokazy slajdów. to wtedy bierz gf :D Edytowane 10 Września 2007 przez ja_kubek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Kupiłem na allegro Palit'a 8600gt Sonic 1,0ns 256mb Koszt mniejszy niż zakładałem ale to i może lepiej. Dzięki za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...