Pawcioo Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Witam, mam problem z karta dzwiekowa. Otoz dzis od poludnia mecze sie z dzwiekiem w kompie.. Sterowniki przerozne instalowalem juz 3,4 razy i nic nie dawalo, wyjalem karte dzwiekowa i wlozylem z powrotem - tez nic. Nie wiem co sie dzieje. kompa restartowalem juz chyba ze 100 razy:/ za kazdym razem jak chce wejsc w konfiigurajce dzwieku wszystkie opcje sa zakryte nic nie moge zrobic (tak jak wogole by tej karty nie wyszukiwalo), a w winampie jak chce wlaczyc jakas muze to wyskakuje mi taki komunikat: Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078 ... a przeciez mam ta karte pol roku i nigdy wczesniej takiego bledu nie bylo. Pomozcie mi plz, bo bez muzy to ja zgine ;/;/ POZDRO PS. moija karta dzwiekowa: Creative SB Audigy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Czy karta jest wykrywana jako urzadzenie PCI inne komponenty na niej ? Jesli tak to sprawdz czy dziala na windowsowym driverze od Audigy. Jesli po zainstalowaniu sterow dalej widnieje jako PCI itp to recznie je zainstaluj. Aha ustawiles urzadzenie (audigy) jako domyslne w opcjach dzwieku w panelu sterowania ? Moze gryzie sie z integra ? sproboj ja wlaczyc / wylaczyc. Sprawdz ja tez w innym kompie jak to samo to uwalona na 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) podobny problem: mam AC97 na Asusie A8N-E deluxe i również gubi mi sterowniki. Jedyne co pomaga, to instalacja sterowników po każdym uruchomieniu. Zero wirusów wg noda32 z aktualną bazą danych. Edytowane 20 Października 2007 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 O dziwo na drugim systemie (ten sam OS) dźwięk działa normalnie. Różnica jest taka, że jeden dysk jest na ATA drugi na SATA. Ale zawsze na sacie AC97 działał poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...