nnn2007 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Szukam cichego i stabilnego (do O/C) zasilacza o mocy w okolicach 530W. Który z poniższych wybrać ? : Amacrox Frei Erde 550W Be Quiet! Straight Power E5-550W 550W Chieftec CFT-650-14C 650W Corsair CMPSU-520HXEU 520W Tacens Valeo Smart 560 Tagan TG500-U33 2-Force II 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Tyle mocy to aż nad to na wszsytko poza 2*2900... ( tzn niektóre z w/w i z tym sobie by poradzily... ) BQ i Corsair to najcichsze gaday, przy czym BQ jest stabilniejszy i mocniejszy przy wyższych obciążeniach, ale Corsair ma "kabelki"... Przy czym moc i stabilnośc Corsaira i tak są dobre. Ale jeśli nie masz WC i na te jakieś super prądożerne grafy nie wrzucisz jakiś specjalnych chłodziw to bez sensu przepąłcać za ciszę, której nie osiągniesz i możesz Amacroxa wziąć bo to jest to samo co BQ, tylko ma inne nastawy wentylatora. Chieftec tego nie widziałem i nie czytalem, jak się ma kultura pracy jego wentylatora. Ale ilośc wtyczek mnie po prostu zatyka ( straszna bieda ). Edytowane 11 Września 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Ten zasilacz ma być do następującego configu: CPU : C2D E6420 (chcę go kręcić) MOBO : Abit AB9 QuadGT RAM : 2 x 1GB dual 800MHz (chcę je kręcić) GFX : Asus 8800GTS 320MB (chcę go kręcić) Do tego: 3 dyski twarde 7200RPM SATA2, nagrywarka DVD, stara karta dźwiękowa PCI, tuner TV, CPU Cooler, 2 wentylatory 80mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 No to mocowo wystarczy Ci aż nad to 450W, chocby BQ Sp 450W. Ale on kosztuje ~285... Za 277 masz Amacrox FE 500W... Jeśli nie zastosujesz jakiś lepszych chłodziw, to bez sensu ladować Ci się w ultra ciche PSU. Nie wiem, co tam ten Asus ma na tym GTS, ale zazwyczaj jest to zwykła suszarka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Dlaczego nie warto inwestować w ultra ciche PSU bez zmieniania mu chłodziwa? Co ma piernik do wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 No bo zasilacz będziesz mial cichy, ale wentylatory na CPU i GPU będą Ci go zagłuszać i w zasadzie nic Ci to nie da że on jest cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Co ma piernik do wiatraka?w tym wypadku bardzo dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Dlaczego nie warto inwestować w ultra ciche PSU bez zmieniania mu chłodziwa? Co ma piernik do wiatraka? Potem polowa zasilaczy na rynku jest "praktycznie bezglosna" czy tez "wrecz nieslyszalna" ale nikt nie wspomina, ze po prostu zagluszaja je inne suszary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Bo GPU wytwarza czasem więcej ciepła aniżeli CPU, a ma znacznie ograniczone możliwości w stosowaniu chłodzenia (chociażby ograniczona waga radiatora), dlatego jest to rekompensowane dużym (głośnym) nadmuchem. Poza tym użycie mocniejszego wentylatorka jest dużo tańsze niż rozbudowa radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Szukam cichego i stabilnego (do O/C) zasilacza o mocy w okolicach 530W. Który z poniższych wybrać ? : Amacrox Frei Erde 550W Be Quiet! Straight Power E5-550W 550W Chieftec CFT-650-14C 650W Corsair CMPSU-520HXEU 520W Tacens Valeo Smart 560 Tagan TG500-U33 2-Force II 500W Tu masz test zasilaczy i sa niektore co wymieniles: http://www.frazpc.pl/artykuly/555/Porownan...laczy/do/450PLN Ja niedawno pozbylem sie tagana U15 580 i wziolem BQ Straight Power 500W. Dla mnie tagan byl po prostu za glosny, fakt wykonczenie kabli i ogolne wrazenie jest duzo lepsze niz BQ ale co z tego jak jest glosny. A ciagnie mi to co mam w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...