Skocz do zawartości
Qchar

Czas Na Zmiany Za 1500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Na wstępie zaznaczę, że szczegółowo zapoznałem się z postem Sysaka jednak tam są całe zestawy a ja potrzebuje tylko wymienionych komponentów:

Procesor

Płyta główna

Pamięć RAM

Karta Graficzna

Zasilacz

Dobrze by było zmieścić się z dyskiem twardym lecz niekoniecznie. Do dyspozycji mam 1500 zł.

Prosiłbym o kilka możliwych wariantów najlepiej z uzasadnieniem dlaczego jakurat ten produkt a nie inny itp.

Dodam że w sklepie polecili mi taką konfiguracje:

Pentium E2160 1.8 800 1MB LGA 775 64BIT - 289zł

GALAXY GF 8600GE 256MB DDR3 PCI-E HDTV 2XDVI 650/2000 - 539 zł

2X1024MB DDR2 667MHZ KINGSTON CL5 DUAL - 249 zł

GIGABITE 965P-S3 965 LGA - 309 zł

CHIEFTEC GPS-400 AA-101A 400W - 159 zł

RAZEM: 1545 zł

Polecili mi również zamiast E2160 kupić CORE2 DUO 4400 2ghz 2MB ale wtedy zestaw będzie kosztować 1685 zł. Czy jest to opłacalne?

Z góry uprzejmie dziękuje, proszę o możliwie szybką odpowiedź, komputer mi się zepsuł i chcę jak najszybciej kupić nowy.

Edytowane przez Qchar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na P35 to lepiej już coś mocniejszego, ten Abit jakoś mi nie pasuje... Z tego co wiem to chłopak ma do wziecia Gigabyta DS4 na 965P za 300zł, wiec mysle, ze w tej cenie lepszej opcji nie bedzie :)

Grafa faktycznie palit sonic+ (tylko traf na ten dobry egzemplarz ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwalisz bo sam masz. nalezy spojrzec obiektywnie i mysle ze foxconn ip35a bedzie najlepszym wyborem.

grafika tak jak napisal kolega wyzej: palit 8600gt sonic+

pamieci w sumie wporzadku ci polecili.

zasilacz tez tak jak wyzej: amacrox warrior ok. 400w

a co do procka to bierz 2140. wykrecisz go sobie i bedzie cacy. po co przeplacac? :P

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego troszke przerobilem, mialem juz p5b deluxe, ab9 quad GT, Gigabyta DS3, teraz mam DS4 i musze przyznac ze z niej jestem najbardziej zadowolony, Asus w ilosci sztuk 2 na tych samych ustawieniach co obecnygigabyte sfajczyl sie po jednym dniu, quad GT jest wlasnie w gralu na gwarancji (obawiam sie, ze poszlo owo cudowne cyfrowe zasilanie, co to notabene robi koncert przy wyzczym fsb), ds3 zyje sprzedalem koledze a DS4 mam obecnie i tez ma sie swietnie :D. Na p35 jeszcze nic nie testowalem, ale wezme sie za to :]. A co do foxconna to tez polecam :), czytalem recki i super plytka ponoc, choc go w Gdańsku nie widzialem jeszcze :]. Wiem jedno, ze na DS4 tez zlego slowa nie pozwole powiedziec, tymbardzoej w cenie 300zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok troche namotalem.

tak szczerze mowiac po grubszym namysleniu... ta plyta wcale nie bedzie zlym wyborem, szczegolnie za tak mierne pieniadze. jezeli rzeczywiscie masz taka okazje to bierz i nie patrz. tylko uwazaj zeby cie nikt nie przekrecil bo ta plyta stoi normalnie ok. 580 zł. :P

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi