Kooz Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Witam! Dzis przyszla do mnie nowa karta graficzna PowerColor X1950 Pro i dopiero sobie uswiadomilem ze nie wiem czy moj poczciwy Tagan 380W to wszystko pociagnie? Konfig w podpisie. Karty jeszcze nie zmienilem wiec jade na starej (patrz podpis). Licze na wasza pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Jeśli nie kręcisz procka to powinien dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 BENITO napisał(a): Jeśli nie kręcisz procka to powinien dać radę.Hej, też mam problem z tym zasilaczem:> Kupiłem sobie nowy sprzęt (c2d e4300, abit ip35, GB 8600GT, SB x-fi, 2x1GB patriot, 2xhdd 7200 i nagrywarka) W topiku odnośnie wyboru sprzętu napisano mi że ten zasilacz nie da rady, co mnie bardzo rozczarowało, bo resztkę kasy wydałem na x-fi, a zmiany zasilacza nie brałem pod uwagę.... Czy rzeczywiście powinienem wymienić ten zasilacz na inny? Czy mogę zostawić tak jak jest? Dodam, że ok 6mc temu złożyłem ojcu kompa (c2d e6300, GB p965 ds3, grafika 7300GT, 2x1GB gail, 3xhdd 7200, 1 nagrywarka, sb x-fi, tuner skystar2) na taganie 330-u01 i jakoś to chodzi - komp jest stabilny, nic się nie wiesza, ale powietrze wydmuchiwane z zalisacza jest dosyć ciepłe ( nie gorące). W związku z tym pytanie czy mogę do sprzętu nr1 użyć tagana 380 bez obaw o sfajczenie czegokolwiek, oraz czy w drugim zestawie ten tagan 330 również może siedzieć? Dodam, że drugi komp jest używany do biura (80%) i edycji wideo (20%) więc nie jest za bardzo obciążany. Pierwszy natomiast biuro (80%) czasem gry (20% - zwykle raz w tygodniu 2-3h) Doradźcie co zrobić, nie chcę wyrzucać kasy w błoto, ale też nie chciałbym uszkodzić zasilacza lub jakiejs czesci z kompów. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Właśnie dlatego, że dociążasz xi-fi lub tunerem linię +5v to jest lepiej. Poza tym karta typu 7300GT pobiera naprawdę mało (góra 35-40W). Bez kręcenia proca 380-tka tagana sobie poradzi. Z kolei 8600GT pobiera mniej prądu niż ATI 1950 u kolegi, ale z kolei on ma mniej prądożernego procka. Nawet jak podłączycie, to nic się nie powinno stać z kompem, najwyżej się wyłączy jak będzie przeciążony. Tagany U-01 są dobrze zabezpieczone pod tym względem. Dla pewności możecie w stresie (polecam podczas 3dmarka) zmierzyć sobie napięcia +5v i +12v miernikiem. Jeśli +12v nie zejdzie poniżej 11,7v a +5v nie podniesie się powyżej 5,25v to można z powodzeniem używać tych zasilaczy na dłuższą metę. Jak mierzyć miernikiem napięcia znajdziecie na stronie zenfist.pl gdyby kto nie wiedział. Edytowane 12 Września 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) Skoro u mnie daje rade przy toledo@2800 i 1950xt to Twojego venice i x1950pro też pociągnie bez problemu ;) (a mój ma już z 4-5lat). Napięcia 12,18V idle i 11,8V 3dmark05. A, jak masz tą starszą wersję bez wtyczek pci-x to może Ci zabraknąć molexów ;) Edytowane 17 Września 2007 przez Koen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 mi 380-tka ciagnie to co w sygnaturce plus 2xDVDRW i zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 A co ma to do ich zestawow? Widzisz chociaz troche podobienstwa? Wszyscy pisza ze pociagnie ale osobiscie wymienilbym zasilacz.. po co ryzykowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) crash_zero napisał(a): A co ma to do ich zestawow? Widzisz chociaz troche podobienstwa? podobienstwa nie ma, ale sadze iz moja konfigurgcja ma wieksze zapotrzebowanie na moc badz ma bardzo podobna moze sie myle Edytowane 3 Października 2007 przez tOmki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 to jesteś w błędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...