zales Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zastanawiam sie nad zakupem płyty głównej, no i mam dylemat bo nie wiem jaką wybrać. To co dla mnie najważniejsze to 3 złącza PCI, FSB 1333MHz, pamięć minimum 800MHz. Wybrałem takie dwie płyty: Gigabyte GA-P35-DS3R, P35+ICH9R ASUS P5K, P35/ICH9 Zastanawiam się którą z nich wybrać, może ew. jakieś inne płyty? Na płycie będzie pracował procesor Intel Core 2 Duo E6550. Myślę też o wymianie zasilacza, czy zasilacz firmy Pentagram jest dobrym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 wez asusa p5k co do zasilacza wystarczy Ci delta 400W z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Wybierz gigabyte. Dla mnie najlepszy producent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Albo Foxconn P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 albo albo albo albo. fajnie, moze jakies uzasadnienie? wedlug mnie wybor teraz jest tylko i wylacznie pomiedzy: abit ip35-e/foxconn ip35a. wszystko zalezy od wymagan. polecilbym ci raczej abita, poniewaz jest to naprawde bardzo porzadna plyta i polecana przez wielu ludzi. poczytaj sobie troche o niej :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 nowy bios na IP35-E likwiduje double boota i problemy z OCZ - podobno. Więc jak nie przeszkadzają Ci radiatory wysokie dość, to brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Dlaczego Abit? Czy asus jest gorszym producentem płyt? Albo nawet jeśli chodzi o te konkretne modele asusa i abita, to w czym abit jest lepszy? Nadal zastanawiam sie nad zasilaniem, ktoś może miał przygpdy z tymi zasilaczami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Dlaczego Abit? Czy asus jest gorszym producentem płyt? Albo nawet jeśli chodzi o te konkretne modele asusa i abita, to w czym abit jest lepszy?Dlaczego Nike a nie Adidas :P Nie da się konkretnie uzasadnić , kupujesz od firmy do której masz zaufanie itp :D To są płyty bardzo podobne do siebie , różnią się wyposażeniem i jakimiś innymi bajerami . Skłaniał bym się do Abita ze względu na jakość i bez awaryjność ( na żadnej płycie się nie przejechałem ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 msi neo-fr.. wegorz co tak slabo procka pokreciles... chcialem ocz wlasnie kupic, nie krecisz wiecej czy ramy wiecej nie daja rady :P bo nie wiem jakie brac ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 asus ma 3 fazy na proca, wiec dla mnie odpada abit to uznana marka , przecież wiecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 wegorz co tak slabo procka pokreciles... chcialem ocz wlasnie kupic, nie krecisz wiecej czy ramy wiecej nie daja rady :P bo nie wiem jakie brac ^^Nie jestem zwolennikiem dużego oc i po prostu założyłem sobie 3.0 i prawie fsb ładnie się zrobiło 450 :D ustawiłem tak i styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 A max fsb na tej mobo jaki zrobiles? Przymiezam sie do jakiejs mobo i abit coraz bardziej mnie zacheca do tego :D polecasz go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Testowalem : ABIT IP35-E/IP35 MSI Neo-FIR ( czy jak jej tam ) Gigabyte P35-DS4/DQ6 - najdrozsze z serii Asus P5K/Delux Najlepsza, najmniej problemowa mobo z tego calego grona byl Asus P5K wersja zwykla. Dziala za kazdym razem, clear cmos nie uswiadczylem itp. Cena takze ok. Jesli ktos chce raid dodatkowo to ma wersje P5K-R i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 A te 3 fazowe zasilanie na cpu to nie za malo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 właśnie, dołączam się do pytania ... bo mam w pamięci, co było z P5N-E Sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 A co powiecie o płycie ASUS P5KC, P35? Czy ona różni się od poprzedniej tylko tym że ma DDR3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...