heath Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Witam, chce w najblizsym czasie kupic monitor lcd ale zupelnie ise na nich nie znam. Bylem w pewnym polecanym sklepie i gosc mi 'szczerze' powiedzial ze jesli chce dobre podswietlnanie matrycy i dobre kolory to sa 2-3 firmy(kolejnosc ma znaczenie): 1. Eizo 2. NEC 2. Samsung oprocz w/w cech zalezy mi tez na nieawaryjnosci a podobno belinea i benq sie sypia a terwis maja do D**. Bede wdzieczny za rady i subestie. Monitor ma byc dla siostry ktra bawi sie troche grafika na kompie dlatego zalezy mi na kolorach itp. Z tego co mi mowiono parametry wypisywane pzy monitorach tak na prawde nic nie mowia i o niczym nie swiadcza... bo np 5ms to od szarego do szarego a moze byc tak ze miedzy czerwonym a niebieskim bedzie 2ms a miedzy niebieskim a zielonym bedzie 30ms. Dlatego chetnie uslysze Wasze zdanie, na pewno czytacie jakies profesjonalne testy monitorow i wiecie co sie nadaje. Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Mysle ze Samsung 22 SM 223BW pownien siostrze wystraczyc :) ewentualnie mniejszy Samsung 20 SM 205BW Edytowane 12 Września 2007 przez xantype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heath Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Mysle ze Samsung 22 SM 223BW pownien siostrze wystraczyc :) ewentualnie mniejszy Samsung 20 SM 205BW hej dzieki. A mozesz podac jakies argumenty ktore przemawiaja wlasnie za tymi monitorami? Czytales jakies artykuly/porownania??? Chcialbym w miare swiadomie kupic sprzet. Z Gory dzieki. A moze cos takiego: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...19_SM_940T.html z matryca PVA. Czy PVA jest duzo lepsze od TN??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Nie wiem jak bardzo siostra się bawi grafiką na kompie ... ale do grafiki te szroty które polecił xantype się nie nadają. EIZO to jedyna firma robiąca monitory w tak niskiej cenie z elektroniką 10 bit - 17" PVA S1731 kosztuje 1350 PLN - tylko nie wiem czy siostra doceni jego zalety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Eizo jak najbardziej, jednak monitory tej firmy na matrycy PVA przekraczaja wymieniona wyzej cene... chyba ze Kyle ma na mysli monitory Eizo na matrycy TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Eizo jak najbardziej, jednak monitory tej firmy na matrycy PVA przekraczaja wymieniona wyzej cene... chyba ze Kyle ma na mysli monitory Eizo na matrycy TN ... 17" PVA S1731 kosztuje 1350 PLN ...- to jest model EIZO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 to jest 17 cali, a kolega szuka 19"-20" w cenie ok 1300 zl dlatego tez, w tej cenie jesli ma byc to monitor w tym rozm. i do tego panorama... to wychodzi najlepoej samsung na matrycy TN 3 generacji... tak swoja droga ja w domu mam dwa monitory jeden na TN drugi na PVA, a moja kobieta nie widzi zadnej roznicy, oczywiscie jak jej łopatologicznie pokaze katy i barwy... to mruga oczami i uwaza ze przesadzam... najlepiej bedzie jak kolega wybierze sie z siostra do jakiegos MM i zaprezentuje roznej masci monity a wraz z nimi ceny... i nie oszukujmy sie jak monitor nie ma sluzyc do zaawansowanej grafiki lub innych podobnych rzeczy a uzytkownik jest przecietnym obserwatorem to zupelnie wystarczy TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Jeśli ma być to panorama 20" to i tak omijał bym tamte monitory z daleka - po prostu detale barwne są mniej wyróżniające się niż na matrycach z pełną paletą - czemu polecasz tamte rzęchy ? (pod wzgl. zast. graf. ) Jeśli koniecznie kolega chce coś większego to już prędzej od tamtych TN z paletą 262 tys. kol nada się mający 16,77 mln. Philips 200WP7ES na A-MVA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) heath jak chcesz to mogę sprzedać Ci Samsung SyncMaster 971P za 900 zł ale odbiór osobisty bo nie bawię się w wysyłanie :wink: Monitor jest w pełni sprawny 0 wypalonych pikseli i jest na 3 letniej pisemnej gwarancji. Edytowane 17 Września 2007 przez azgan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...