erich Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Na poczatek moja konfiguracja: Abit KN9, Athlon x2 4000+, Galaxy 7900gs, Tuner Tv Pixelview BT878, Modem Sagem Fast 800 Problem wyglada nastepujaco: Po kilku godzinach pracy nastepuje zawieszenie polaczenia z internetem. Nie stwierdzilem zaleznosci tego z czymkolwiek, jednak czesciej zwiecha nastepuje przy intensywnym wykorzystaniu lacza. Modemu w zaden sposob nie idzie zresetowac, zawieszeniu ulegaja wszystkie programy odpowiedzialne za polaczenie, lacznie z windowsowym 'connections tray'. Jedynym ratunkiem jest reset, ale i tutaj, co ciekawe komp sam sie nigdy nie zamknie, przy zamykaniu systemu zawiesza sie i konieczny jest twardy reset. Przy probie wyjecia i wlozenia kabla usb do modemu nastepuje niebieski ekran na ktorym widzimy DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL Problem wstepuje na swiezym systemie operacyjnym zarowno na win xp, jak i viscie x64 Problem nie wystepowal na starym kompie, zaczelo sie odkad zmienilem konfiguracje. Przypuszczalem ze problem moze miec zrodlo w jakims konflikcie przerwan, wyjmowalem tuner tv, nie dawalo to jednak zadnego efektu. Nie jest to takze problem zwiazany z iloscia jednoczesnych polaczen tcp, to tez juz sprawdzilem. Modem jest sprawny, na drugim sagemie ktory podlaczylem dzieje sie identycznie. Zainstalowane mam najnowsze sterowniki zarowno do modemu jak i chipsetu. Rece mi juz opadaja, nie mam pomyslu co z tym zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 sprawdz na starszych sterownikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 bez wiary sprobowalem na starych sterownikach do sagema - gowno to dalo przegooglowalem juz caly internet, nigdzie nie znalazlem sensownego rozwiazania poza kupnem routera i na tym to sie chyba skonczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...