Skocz do zawartości
Imhotep

Zmiana Plyty Glownej

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Niedawno moj comandos poszedl pod wode. Zastanawiam sie nad kupnem czegos na p35 raczej asusa choc nie koniecznie.

Mozecie mi doradzic co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pod ati, c2d i ddr2? W gre wchodzi overklock i czy oplaca mi sie taka przesiadka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktora z tych plyt wyciaga wiekrze fsb i jest mniej problemowa? Sorki poszukalbym sam ale moj czas na necie jest ograniczony i przegladanie www nie za wygodne n95 =/

Dobrze by bylo zeby na plyte wszedl mi moj apogee i jak najwiecej wyciagnac z pamiatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z testow ktore widzialem abit 500... foxconn 530 msi 530... a mnie bardzo rajcuje Asus P5K.. juz chlopaki pewnie zli ;D bo raz mowie ze foxconn a raz msi a raz asus.. ale to glupi problem :P tak czy siak pierw musze sprzedac stary sprzet hehe to moge sie zastanawiac troche :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ja wolalbym jakiegos asusa. Abita juz mialem i nie spisywal sie za dobrze, o foxach nic nie wiew. Ciekawe dlaczego tak malo propozycji padlo na asusy.

Udalo mi sie odpalic mojego comandosa ale obraz na monitorze byl szokujacy hehepost-147107-1189759277_thumb.jpg post-147107-1189759277_thumb.jpg

Edytowane przez Imhotep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asusy bardzo często trafiają się uszkodzone bądź szybko siadają, ja swojego dostałem od razu walniętego, więc nie polecam na razie asusa chyba że chcesz czekać na naprawę bo asus nie ma zwyczaju dawać od razu nowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus to 3 fazy na procku, chyba, że masz 500 zł to bierz p5k-e pocięty DLX z 8 fazami, całkiem OK

Zawsze myslalem ze 8 faz to lepiej niz 3 wiec jak pociety?

Na plyte mam ok 1k zlotych wiec raczej kasa sie nie liczy.

Czytalem dzis troche na necie i plyty msi oraz fox maja problemy z przebiciem sie przez ~430. Jedynie abit dal rade 490 ile w tym prawdy nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mi ta płytka się podoba: DFI LanParty UT P35-T2R

- Sorki ;) - ale nie napisaleś ile masz kasy - twoje warunki spełnia ;)

Na tej stronie wypadł całkiem nieźle - i według mnie fajnie wygląda :)

Stabilne 575Mhz FSB i max FSB w CPU-Z - 672Mhz robi wrażenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem dzis troche na necie i plyty msi oraz fox maja problemy z przebiciem sie przez ~430. Jedynie abit dal rade 490 ile w tym prawdy nie wiem.

8 faz lepiej, właśnie P5K-E i P5K DLX mają to. Chyba się nie zrozumieliśmy ;)

No to mi ta płytka się podoba: DFI LanParty UT P35-T2R

- Sorki ;) - ale nie napisaleś ile masz kasy - twoje warunki spełnia ;)

Na tej stronie wypadł całkiem nieźle - i według mnie fajnie wygląda :)

Stabilne 575Mhz FSB i max FSB w CPU-Z - 672Mhz robi wrażenie

DFI bardzo fajna także, ale w PL nie widziałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fox to chyba przez 530 a nie 430...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi