Mibars Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Witam! Składam sobie kompa, właściwie wszystko już zamówione, RAM zalega już na biurku, reszta zapewne niedługo będzie, no i przyszła pora na peryferia - A dokładniej na głośniki... Aktualnie za głośniki robi przedpotopowa wieża Pionnera (nowsza i gorsza od wielu produktów UNITRA, ale to inna bajka :) ), no i tak sobie myślę - skoro karta na płycie jest iluśtamkanałowa, to czy aby nie zainwestować sobie w głośniki 5.1 czy ile tam kanałow ma ta karta :) Mam złe doświadczenie z wbudowanymi na płytę kartami Realteka (2 płyty z AC97 - na obydwu po odinstalowaniu/wyłączeniu dźwięku komputer znacząco przyspiesza), ten czip na płytce EVGA też pochodzi od kraba.... Tak więc nie wiem - czy warto bawić się w podłączanie jakiś trochę lepszych zestawów głośników (przy czym granicą "trochę" byłoby coś koło 200zł :) ), czy też ta karta pierdzi, smarka, a na dokładkę zamula komputer? (nic do jakości dźwieku AC97 nie mam - nie widzę wielkiej różncy w dźwięku pomiędzy AC97, a SB Audigy - pewnie przez głośniki ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 885 jest całkiem przyzwoity, mam go na swoim biostarze i w stosunku do 883 - przepaść 883 szumiał, pierdział i co tam jeszcze, a na 885 jest już czysto i jak na integrę bardzo dobrze, choć SoundStorm był pewnie lepszy ale głowy nie dam bo nie mam bezpośredniego odniesienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Czyli bez obaw można inwestować w głośniki 5.1 (czy ileśtam). (oczywiście - "low endowe" ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 tak możesz roznicy pewnie nie odczujesz porownojac do creashitow poza brakiem nowych eaxow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...