Skocz do zawartości
Mibars

Realtek Alc885 - "czym To Się Je"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Składam sobie kompa, właściwie wszystko już zamówione, RAM zalega już na biurku, reszta zapewne niedługo będzie, no i przyszła pora na peryferia - A dokładniej na głośniki...

Aktualnie za głośniki robi przedpotopowa wieża Pionnera (nowsza i gorsza od wielu produktów UNITRA, ale to inna bajka :) ), no i tak sobie myślę - skoro karta na płycie jest iluśtamkanałowa, to czy aby nie zainwestować sobie w głośniki 5.1 czy ile tam kanałow ma ta karta :)

Mam złe doświadczenie z wbudowanymi na płytę kartami Realteka (2 płyty z AC97 - na obydwu po odinstalowaniu/wyłączeniu dźwięku komputer znacząco przyspiesza), ten czip na płytce EVGA też pochodzi od kraba.... Tak więc nie wiem - czy warto bawić się w podłączanie jakiś trochę lepszych zestawów głośników (przy czym granicą "trochę" byłoby coś koło 200zł :) ), czy też ta karta pierdzi, smarka, a na dokładkę zamula komputer? (nic do jakości dźwieku AC97 nie mam - nie widzę wielkiej różncy w dźwięku pomiędzy AC97, a SB Audigy - pewnie przez głośniki ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

885 jest całkiem przyzwoity, mam go na swoim biostarze i w stosunku do 883 - przepaść

883 szumiał, pierdział i co tam jeszcze, a na 885 jest już czysto i jak na integrę bardzo dobrze, choć SoundStorm był pewnie lepszy ale głowy nie dam bo nie mam bezpośredniego odniesienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi